Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:14 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Unde-i parastas e cu amendă, unde-i întrunire electorală – se poate

ro

19 Oct, 2020 00:00 4556 Marime text

În week-end-ul care tocmai s-a încheiat, mai multe restaurante și localuri din județul Constanța au fost călcate și amendate de oamenii legii, pentru diverse evenimente private desfășurate în incinta acestora. Parastase, majorate, pomeni, ori alte evenimente de acest gen.
 
Potrivit legislației, amenzile care pot fi date în acest caz, dacă nu sunt respectate măsurile anti-Covid în vigoare, sunt cuprinse între 3.000 și 15.000 de lei.
 
Ce mă nedumirește pe mine este faptul că, deși s-au interzis nunțile, botezurile, mesele festive ori alte tipuri de evenimente private, în spații închise ori deschise, se pare că, legat de activitățile electorale, nimeni nu are nicio problemă.
 
Cu alte cuvinte, putem merge liniștiți la miting ori la întâlniri electorale, să facem băi de mulțimi (da, cu un număr fix de participanți, spune legea, dar acesta este un mic detaliu), să împărțim broșuri electorale în dreapta și în stânga, să strângem mâinile alegătorilor, să le vorbim în față despre proiectele noastre legislative, dar nu avem voie să participăm la vreo pomană, Doamne ferește!
 
Nu vi se pare un pic o dublă măsură? Puțină ipocrizie? Standarde duble?
 
Sau cum să le spunem?
 
Am găsit însă soluția, pentru oricine care dorește, totuși, să se căsătorească în zilele acestea de restriște și să participe familia sau prietenii la eveniment: poate anunța că este vorba despre o întrunire electorală.
 
O baie de mulțime cu eventualii alegători, un schimb de broșuri electorale, promisiuni menite să țină doar până pe 6 decembrie (data parlamentarelor) și tot așa.
 
 
Citește și:
 
Restaurant din Constanța amendat cu 3.000 de lei, pentru o pomană

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii