Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:06 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Un blazon de apărat. Farul Constanța și marșul către play-off

ro

21 Jan, 2024 17:00 1199 Marime text
  • În această seară, de la ora 20:00, Farul Constanța, campioana României, reîncepe sezonul competițional din Superligă, cu un meci de foc pe terenul Universității Craiova
  • Un eventual succes ar putea fi punctul de plecare spre îndeplinirea obiectivului anunțat înainte de startul stagiunii, calificarea în play-off
 
În această seară, de la ora 20:00, Farul Constanța, campioana României, reîncepe sezonul competițional din Superligă, cu un meci de foc pe terenul Universității Craiova.
 
Înaintea duelului, oltenii ocupă locul patru în clasament, în timp ce „marinarii” sunt pe locul 8, în afara play-off-ului.
 
Acest sezon a fost unul tumultos pentru Farul, echipa lui Gheorghe Hagi oscilând între rezultate pozitive și negative și ieșind din cupele europene înainte de faza grupelor. Cu siguranță, presiunea apărării trofeului de campioană și-a spus cuvântul și a dovedit veridicitatea zicalei „Nu este greu să ajungi în top, greu este să te menții acolo”.
 
Pe lângă această presiune, Farul a resimțit în prima parte a sezonului și o lipsă de prospețime rezultată din efortul fizic depus când au jucat din trei în trei zile, plecările anumitor jucători, problemele medicale ale altora și lipsa de omogenitate a lotului prin multitudinea de transferuri.
 
Cu toate acestea, echipa de la malul mării este în continuare în lupta pentru play-off. O victorie pe terenul Universității Craiova ar duce Farul pe locul 6, la egalitate de puncte cu Sepși.
 
În acest context, dar și din punct de vedere moral, un eventual succes ar putea fi punctul de plecare spre îndeplinirea obiectivului anunțat înainte de startul stagiunii, calificarea în play-off.
 
Cu încă nouă etape rămase de disputat din sezonul regular, Farul Constanța are de îndeplinit această misiune, de apărat un blazon care a căpătat și mai multă importanță după triumful din sezonul precedent.
 
Citește și:
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii