Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:48 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Tu ce ai făcut azi pentru visul tău?

ro

26 Mar, 2022 00:00 2948 Marime text


 
  • Visele pot deveni realitate!

Fiecare om care apare în viața noastră știe ceva ce noi nu știm. Primesc în viața mea cu brațele deschise și entuziasmul unui copil,  oamenii cu care rezonez. Acei oameni care îți fac viața mai bogată în idei și experiențe. Acei oameni care te ajută să crești, să vezi viața în culori și să îți pui întrebări relevante cu privire la scopul tău, la pasiunile tale și la dorințele cele mai arzătoare.
 
Într-o zi am plecat într-o aventură. M-am dus la gară și am luat primul tren spre o destinație necunoscută. Călătoream singură, așa cum am făcut-o de nenumărate ori. Este ceva pe cât de nebunesc pe atât de palpitant. Ajungi să cunoști oameni, locuri, experiențe. Dar, cel mai important este că acolo, la capătul lumii, te întâlnești pe tine. Te descoperi, te vezi așa cum nu te-ai văzut până atunci. Ca un om nou, ca și cum ai avea o altă viață. Un om înțelept mi-a spus că lumea este o carte, iar cei care nu călătoresc, citesc doar prima pagină. În acea călătorie am cunoscut un pictor renumit. În atelierul său, era scrijelit cu litere colorate:
 
Tu ce ai făcut azi pentru visul tău?

Aceste cuvinte m-au purtat în direcția potrivită. De multe ori, când mă rătăcesc pe drumul vieții, îmi aduc aminte de acel atelier plin de pânze și culoare, de lecțiile învățate de la străini care mi-au devenit prieteni, chiar și pentru o zi.


„Niciodată nu este prea târziu să fii ceea ce ai fi putut deveni”-  George Eliot
 
 
Visele pot deveni realitate! Nu trebuie doar să crezi, ci să și faci ceva în acestă deriecție. Este suficient să începi cu pași mici și hotărâți. Limitele sunt cele impuse de noi sau de societate.

Trebuie să avem curajul să rupem acele funii invizibile care ne țin legați.

V-ați gândit vreodată „sunt prea bătrân pentru a face asta”?

Un om de la care am ce învăța mi-a povestit cum a primit în dar o pereche de role atunci când a devenit pensionar. Am auzit povestea lui într-un moment cheie.

Am înțeles că niciodată nu este prea târziu pentru a fi cine vrei să fii.  Marilyn Monroe spunea că „este mai bine să fii absolut ridicol decât absolut plictisitor”. Niciodată nu este prea târziu să îți urmezi inima, calea, pasiunea. 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii