Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:56 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial La un moment dat, vine și o înfrângere. Și ea face parte din sport!

ro

15 Dec, 2022 00:00 1832 Marime text

 
  • Insuccesul cu FC Hermannstadt nu are, sub nicio formă, cum să șteargă parcursul excelent al echipei constănțene de până acum, care a întrecut așteptările tuturor.
 
Liderul Superligii, Farul Constanța, a pierdut în etapa a 20-a, în deplasare cu FC Hermannstadt, formație care a oprit la 13 numărul partidelor consecutive în care „marinarii“ nu cedaseră în campionat și Cupa României.
 
Având în față formația de pe prima poziție și jucând într-o atmosferă vulcanică, la inaugurarea Stadionului Municipal din Sibiu, gazdele au fost ultra-motivate și i-au administrat o corecție severă Farului, 4-0!
 
Insuccesul nu are însă, sub nicio formă, cum să șteargă parcursul excelent al echipei constănțene de până acum, care a întrecut așteptările tuturor. Chiar și cu acest eșec, „marinarii“ sunt abia la al doilea insucces stagional, având cele mai puține înfrângeri dintre echipele Superligii. Totodată, atacul Farului e în continuare cel mai tare, cu 41 de goluri marcate, iar apărarea, în ciuda faptului că a cedat de patru ori la Sibiu, e a doua din campionat, la egalitate cu defensiva campioanei CFR Cluj.
 
Până la urmă, înfrângerea face parte și ea din sport. La un moment dat, orice echipă, cât de mare ar fi ea, tot pierde un meci. Aceasta e legea sportului, jucătorii sunt oameni, nu roboți, astfel încât să aibă o evoluție și un parcurs fără eroare. În sport, există un învins și un învingător. Important este ca învinsul să tragă învățămintele necesare din eșec, să nu plece capul, iar în meciul următor să aibă ambiția de a dovedi că eșecul anterior a fost un accident.
 
În această ipostază se află Farul Constanța acum. După meciul cu FC Hermannstadt, urmează, vineri, partida cu FC Voluntari, ultima din acest an. Cum se tot spune că ultima impresie contează, „marinarii“ au un motiv în plus de a arăta că ce s-a întâmplat la Sibiu a trecut, a fost doar o bornă (pe care au lăsat-o în urmă) din drumul lor - și cu bune (mult mai multe până acum), și cu rele - către vârful piramidei.        
 
Citește și:
 
Eșec usturător pentru Farul Constanța
Gică Hagi - „Sper ca acest rezultat să ne aducă cu picioarele pe pământ“ (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii