Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:44 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Criza politică prin demiterea ministrului sănătății a fost dorită. De ce?

ro

15 Apr, 2021 00:00 3521 Marime text

Vorbeam zilele trecute cu niște prieteni legat de actuala clasă politică și de ce este necesară o criză politică. Sună foarte urât când o zic așa pur și simplu, dar are sens. Criza politică a fost dorită pentru că se strânseseră foarte multă tensiune în jurul actualei coaliții de la guvernare.

De la bun început am avut dubii de buna înțelegere între USR-Plus și PNL. Nu pentru că ar avea viziuni diferite, ci din cauza oamenilor. Sunt oameni faini în ambele formațiuni, însă, istoria ne spune că alianțele țin greu patru ani. Singura șansă a PNL-ului să rămână acum la guvernare este să pice la înțelegere cu lupul cel rău din pădure – PSD.

PNL-ul este, acum, o Scufiță Roșie care are probleme și trebuie salvată. USR-Plus este bunicuța care a stat alături de Scufița Roșie, dar rolul ei trebuie să se încheie. Lupul cel rău, PSD, dorește la guvernare, însă dacă mănână Scufița rămâne fără posibilitate. Așa că, oricât de ciudat ar suna, Scufița Roșie PNL și Lupul cel rău PSD vor ajunge să se înțeleagă, în timp ce bunicuța USR-Plus o să rămână o cerneală pe o hârtie din istoria politică a guvernării.

Da, sunt sigură că așa va fi. O moțiune de cenzură ar duce la alegeri anticipate, care ar face mult mai multe probleme pentru țară și ar duce la o eventuală criză economică. Această mică instabilitate politică se poate „repara” ușor printr-o nouă alianță.

Să vedem dacă vor avea curaj să își asume mult dorita refacere a alianței PSD-PNL.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii