Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:28 27 11 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Atenție la un alt „virus” care se răspândește rapid și sigur!

ro

12 Mar, 2020 00:00 3391 Marime text

Panica. Despre ea vorbim în aceste zile și are un grad de răspândire mult mai ridicat decât orice altă boală pe care o cunosc epidemiologii.
Problema nu este că se fac stocuri sau că lumea se șterge permanent cu dezinfectant. Situația de panică este dată din modul în care sunt asimilate informațiile, dar și de modul în care sunt răspândite.
 
Primeam zilele trecute niște mesaje de la oameni cum că lămâia în apă caldă vindecă sau te ferește de coronavirus. Ceea ce este departe de orice adevăr. La fel, o baie fierbinte nu vindecă persoana infectată și exemplele pot continua. Trebuie precauție și conștiință colectivă pentru a trece peste această cumpănă prin care trece toată lumea. Calmul este esențial, iar deciziile de a limita întrunirile publice sunt oportune într-o astfel de situație.
 
Dăm exemplu Italia. Nu au luat restricții de la apariția primelor cazuri și au tratat COVID-19 ca pe o simplă răceală. O statistică de anul trecut arată o îmbătrânire a populației italiene. De altfel, cei mai afectați sunt vârstnicii, iar din ultima statistică a deceselor din Italia rezultă o medie vârstă a mortalității de 82 de ani.
 
Așa că trebuie să ne protejăm pentru părinții și bunicii noștri. Trebuie luate măsuri drastice pentru prevenirea răspândirii virusului. Pe 11 martie 2020, la ora 15:00, din cele 32 de cazuri, erau confirmate 7 persoane vindecate. Este un aspect foarte important, mai ales că sunt state europene cu sute de cazuri și nicio persoană vindecată. Astfel, putem concluziona că deciziile luate de Comitetul de Urgență sunt eficiente, fiind limitată răspândirea virusului.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii