Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:48 26 05 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Trezorierul“ nu poate pleca în Italia Instanţa i-a respins cererea de părăsire a ţării lui Sorin Strutinsky (rechizitoriu + referat DNA)

ro

20 Oct, 2015 00:00 1866 Marime text


Veste proastă pentru omul de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky, cunoscut şi ca „trezorierul“ tandemului Mazăre - Constantinescu! Ieri, judecătorul Leonard Iustin Bourceanu, de la Tribunalul Constanţa, a constatat legalitatea şi temeinicia măsurii controlului judiciar dispuse faţă de Strutinsky, măsură pe care a menţinut-o pentru o durată de 60 de zile, cu începere din data 19 octombrie. Decizia a fost luată în dosarul în care afaceristul este suspectat de patru infracţiuni de trafic de influenţă, dintre care una în formă continuată, de instigare la săvârşirea a două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, dar şi de instigare la săvârşirea a două infracţiuni de spălare a banilor, în formă continuată.
  
Tot judecătorul Leonard Iustin Bourceanu i-a respins omului de afaceri cererea de modificare a controlului judiciar în sensul înlăturării obligaţiei de a nu părăsi ţara, ca şi cererea de a permite deplasarea în afara ţării (în Italia) între 25 octombrie şi 6 noiembrie, ca nefondate. Deciziile judecătorului Bourceanu nu sunt definitive, ele putând fi atacate la Curtea de Apel Constanţa. Următorul termen a fost stabilit pentru data de 11 noiembrie.


 
Acest dosar a fost instrumentat, conform surselor noastre, de Gheorghe Popovici, fost procuror din circumscripţia Curţii de Apel Constanţa, actualul şef în Direcţia Naţională Anticorupţie. În acest dosar, numele omului de afaceri Dorin Lazia a fost vehiculat ca fiind presupusul denunţător.

Rechizitoriu - Trimitere în judecată Gabriel-Sorin Strutinsky, „trezorierul“ tandemului Mazăre - Constantinescu (document)

Amintim că, într-o altă cauză, Strutinsky este cercetat tot sub control judiciar de Dana Ana, procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie, alături de Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa.
 
Mazăre este acuzat că ar fi luat mită 9 milioane de euro, cu ajutorul omului de afaceri, de la societăţi comerciale pe care le-ar fi sprijinit în obţinerea de autorizaţii, respectiv câştigarea unor licitaţii.

Referatul DNA privind propunerea de arestare a lui Radu Ştefan Mazăre şi a omului de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky (document)

Ti-a placut articolul?

Comentarii