Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:19 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Taina avocatului

ro

24 Oct, 2007 00:00 2523 Marime text
1193164154.jpg

Angelo Miu din Bucuresti, ataca din toate pozitiile Arhiepiscopia Tomisului # Acelasi avocat, apara, insa, interesele Consiliului Parohial al Bisericii Adormirea Maicii Domnului, intr-un conflict pe care il are cu Tomis Mall # Parohia de care vorbim face parte din Arhiepscopia Tomisului

Inca din preambulul acestui material, trebuie sa spun ca am fost unul dintre cei care am urmarit indeaproape tot ce s-a intamplat in cadrul Arhiepiscopiei Tomisului. Zilele acestea am citit doua articole, unul in presa centrala si unul in presa locala, unde, printre altele, in centrul atentiei ajunge avocatul Angelo Miu, din Bucuresti, plasat pe pozitii diametral opuse fata de Arhiepiscopie, dar si de una din structurile acesteia. Intr-un articol aparut in cotidianul Cuget Liber din data 22 octombrie, se arata ca Asociatia "Solidaritatea pentru Libertatea de Constiinta" si Asociatia Neguvernamentala pentru Protectia Mediului Inconjurator si Asigurarea Echilibrului Natural au dat in judecata Arhiepiscopia Tomisului pentru a stopa lucrarile la parohia "Sfanta Treime", din parcul de la Casa de Cultura. Avocatul celor doua asociatii, Angelo Miu, a declarat pentru redactorii cotidianului mentionat "ca instanta va judeca cererea de declarare a nulitatii Deciziei Consiliului Judetean Constanta nr. 276/22.06.1990 de trecere a terenului in suprafata de 6.000 mp, situat in zona Casei de Cultura, din administrarea Primariei Municipiului Constanta in administrarea Arhiepiscopiei Tomisului, precum si constatarea nulitatii absolute a Hotararii Consiliului Local nr. 350/01.06.2000 privind aprobarea trecerii terenului din domeniul public in domeniul privat al municipiului Constanta si aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu Biserica "Sfanta Treime".

Ale cui interese?

Intr-un articol, de data aceasta, in Jurnalul National, din 17 octombrie, se arata ca, la extinderea Tomis Mall-ului, utilajele din santier au produs vibratii care au afectat structura bisericii "Adormirea Maicii Domnului". In acelasi material se mai relata ca biserica este mascata de fata magazinului, iar agresiunea asupra lacasului de cult continua si in prezent. Nu vrem sa insistam asupra materialului, insa, la un moment dat, gasim in acelasi articol o declaratie a aceluiasi avocat Angelo Miu. De data aceasta, ca aparator al intereselor parohiei. Acesta spune ca reprezinta Consiliul Parohial, si ca "Biserica Adormirea Maicii Domnului se afla in fata unui nou tertip al Tomis SA care, dupa ce va obtine certificatul de descarcare de sarcini arheologice, va obtine foarte usor autorizatia de construire a noii aripi, in conditiile in care avizul exista deja". Curios este ca avocatul se aseaza de cum bate vantul si de cum ii dicteaza interesele. Odata impotriva Arhiepiscopiei, pentru glorie, si altadata, de partea parohiei despre care aminteam, din aceeasi Arhiepiscopie, pe bani buni, desi nu recunoaste. "Sa nu credeti ca incasez cine stie ce onorarii, ci doar unele simbolice", ne-a declarat avocatul cand l-am interpelat telefonic pe aceasta tema. "Nici nu ma aflu in conflict de interese atata timp cat intervin pentru cele doua asociatii neguvernamentale in defavoarea Arhiepiscopiei, dar apar biserica Adormirea Maicii Domnului fiind contactat de membrii Consiliului sau Parohial in aceste sens", ne-a mai spus Miu. Cu alte cuvinte, avocatul acuza Arhiepiscopia din afara ei, dar ii apara interesele din interior. "In cele doua cazuri, fiecare este clientul meu si ii reprezint in instanta, pentru inlaturarea unor abuzuri", a mai declarat Miu. Numai ca nimeni nu spune ca obligatiile financiare catre cabinetul de avocatura sunt achitate de catre un enorias de taina, care se pare ca are si alte interese in zona, iar sumele pe care le investeste in acest scop nu sunt deloc simbolice.

Scris de: {autor}Emilian ANDREI{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii