Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:24 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Societatea Marcon Star controlată de familia Butnaru, descalificată de Comisia de atribuire a serviciilor de transport de persoane în județul Constanța. Procedura pentru lotul III va fi reluată

ro

26 May, 2022 00:00 10067 Marime text

 
  • Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a adoptat decizia nr. 1070/C8/1153 la contestația formulată de Marcon Star SRL
  • Contestația a fost formulată împotriva procesului verbal și raportului de anulare lot 3, emise de către Consiliul Județean Constanța, în calitate de entitate contractantă, în cadrul procedurii de licitație deschisă, având ca obiect „Contract de delegare a gestiunii serviciilor publice de transport de persoane în aria teritorială de competență a județului Constanța”
  • Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a decis să respingă, ca inadmisibilă, contestația formulată de Marcon Star SRL, în contradictoriu cu Consiliul Județean Constanța pentru neconstituirea cauțiunii în cuantumul legal
  • Președintele CJC, Mihai Lupu a confirmat pentru ZIUA de Constanța că decizia Comisiei de evaluare a ofertelor a decis descalificarea societății Marcon Star SRL din cadrul licitației pentru atribuirea transportului județean, deoarece societatea propunea să deservească traseele de pe lotul 3 cu mașini închiriate, ori principala condiție pentru a participa la licitație este deținerea de autoturisme proprii
  • Potrivit lui Lupu, licitația pentru lotul 3 va fi reluată în termenii legali
  • Procurorii DNA Serviciul teritorial Constanța au demarat pe 6 aprilie a.c. cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție
  • Percheziții au fost și acasă la șeful Agenției Teritorială din Constanța a Autorității Rutiere Române, Marian Butnaru dar și la rude ale acestuia care au afaceri în transporturi
 
 
 

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a adoptat decizia nr. 1070/C8/1153 la contestația formulată de Marcon Star SRL, cu sediul social în Constanța, strada Theodor Burada nr. 1, reprezentată convențional de „Grigore N. Gabriel Cornel – Cabinet de Avocat”.

Contestația a fost formulate împotriva procesului verbal nr. 13447/31.03.2022 și raportului de anulare lot 3, emise de către Consiliul Județean Constanța, în calitate de entitate contractantă, în cadrul procedurii de licitație deschisă, având ca obiect „Contract de delegare a gestiunii serviciilor publice de transport de persoane în aria teritorială de competență a județului Constanța”, Servicii de transport rutier public, lotul nr. 3 (6 trasee): Traseu 012 Constanța-Murfatlar-Poarta Albă; Traseu 013 Constanța-Cobadin-Fântâna Mare; Traseu 014 Constanța-Deleni-Dunăreni; Traseu 015 Constanța-Adamclisi-Viile; Traseu 016 Constanța - Dobromir-Oltina; Traseu 017 Constanța-Adamclisi-Ostrov Vamă”.

Marcon Star SRL a solicitat Consiliului să dispună:  admiterea contestației; anularea actelor administrative atacate; obligarea entității contractante la reluarea procedurii de atribuire și reevaluarea ofertei depuse de societate de la etapa evaluării ofertelor și la stabilirea ofertei câștigătoare prin aplicarea criteriului de atribuire ofertelor acceptabile și conforme, în conformitate cu prevederile documentației de atribuire și dispozițiile legale aplicabile.

Procedura de soluționare în fața Consiliului s-a desfășurat în scris.

În baza legii și a mijloacelor de probă aflate la dosar, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a decis să respingă, ca inadmisibilă, contestația formulată de Marcon Star SRL, în contradictoriu cu Consiliul Județean Constanța pentru neconstituirea cauțiunii în cuantumul legal.
Prezenta decizie este obligatorie pentru părțile cauzei.

Împotriva prezentei decizii se poate formula plângere în termen de 10 zile de la comunicare pentru părțile cauzei, respectiv de la data luării la cunoștință de către alte persoane vătămate.

Facem mențiunea că pentru lotul 3 unic ofertant este Marcon Star în calitate de lider de asociere, reprezentată de Dănuț Mircea Grofu și partenerii terți: Auto Lux Trading, reprezentată de Doru Dumitru și Asil Travel, reprezentantă de Sofia Gaci.

Societatea Marcon Star SRL s-a înființat în anul 2003, admistratorul fiind Grofu Dănuț-Mircea, iar ca domeniu de activitate are: alte transporturi terestre de călatori, servicii de transport cu autobuze de mare distanță, pe bază de grafic, curse charter, excursii și alte servicii ocazionale de transport cu autocare, transporturi de pasageri la aeroport cu trenuri naveta, operarea telefericelor, funicularelor, a tele-ski-urilor și telecabinelor, dacă nu fac parte din sisteme de tranzit urbane sau suburbane. Această clasă include şi activitatea de transport cu autobuze școlare precum și autobuze pentru transportul angajaților, transportul de pasageri cu vehicule cu tracțiune animală sau umană.

Asociații firmei sunt Hermes SRL și Marigen Prod SRL, ambele cu sediul în Medgidia iar asociații sunt familia Butnaru Odete Elena, Blanca Elena și Dragoș Marian.

De precizat că Marcon Star este controlată de familia lui Marian Butnaru, şef al Autorităţii Rutiere Române – Constanţa.



Contractul de delegare a gestiunii serviciilor publice de transport de persoane în aria teritorială de competență a județului Constanța a fost lansat în procedură de licitație de Consiliul Județean Constanța pe 13.01.2022.

Contractul în valoare de 611.148.947,41 lei, va avea o valabilitate de 7 ani și se află încă în procedură de atribuire Serviciul cuprinde un număr de 57 de trasee structurate pe 8 grupe de trasee. Licitația este în curs de desfășurare.

Marcon Star SRL nu a respectat prevederile din caietul de sarcini și a venit cu mașini închiriate

Președintele CJC, Mihai Lupu a confirmat pentru ZIUA de Constanța că decizia Comisiei de evaluare a ofertelor a fost de descalificare a societății Marcon Star SRL în cadrul licitației pentru atribuirea transportului județean, deoarece societatea propunea să deservească traseele de pe lotul 3 cu mașini închiriate, ori principala condiție din caietul de sarcini pentru a te înscrie la licitație este deținerea de autoturisme proprii în vederea exploatării.

Potrivit lui Mihai Lupu, licitația pentru lotul 3 va fi reluată în termenii legali.

Comisia de evaluare a ofertelor este condusă de  Căluţ Ciprian Lucian- Şef Serviciul Achiziţii, Analiză Piaţă, Urmărire Contracte, Direcţia Generală Economico-Financiară iar membrii acesteia sunt: Răgălie Florin — Inspector, Compartiment Monitorizare, Control Trafic Judeţean, Serviciul Autoritatea Judeţeană de Transport, Direcţia Generală Administrarea Domeniului Public şi Privat - Autoritatea Judeţeană de Transport;  
Totodată, experții externi cooptati pe lângă comisia de evaluarea a ofertelor pentru atribuirea prin licitație deschisă a contractelor de delegare a gestiunii serviciului public de transport persoane în județul Constanța (8 loturi) sunt următorii: Mincu Doina - Expert tehnic;Tanăsescu Lia - Monica - Expert Financiar și Mușat Cristina - Elena - Expert juridic.

Vă reamintim și procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au demarat pe 6 aprilie a.c. cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în cursul anului 2022, în legătură cu atribuirea presupus nelegală a unor rute de transport călători pe raza județului Constanța.

Percheziții au fost și acasă la șeful Agenției Teritorială din Constanța a Autorității Rutiere Române, Marian Butnaru dar și la rude ale acestuia care au afaceri în transporturi.
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Ei sunt greii care își dispută traseele de transport de persoane în județul Constanța pentru următorii 7 ani și peste 120 milioane de euro!

Una dintre firmele care participă la atribuirea contractului pentru serviciul public de transport județean a dat în judecată Consiliul Județean Constanța

Descinderi ale DNA la ARR. Procedura merge mai departe. Ce spune Agenția Națională pentru Achiziții Publice despre licitația derulată de CJC pentru traseele județene?

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii