CNSC dă parțial dreptate unei firme care a contestat licitația pentru modernizarea infrastructurii feroviare din Portul Constanța (DOCUMENT)
CNSC dă parțial dreptate unei firme care a contestat licitația pentru modernizarea infrastructurii feroviare
12 Jul, 2025 16:42
ZIUA de Constanta
202
Marime text



- CNSC a admis parțial contestația formulată de Tecnic Consulting Engineering România SRL împotriva documentației de atribuire aferente licitației pentru serviciile de consultanță și supervizare a lucrărilor de modernizare a infrastructurii feroviare din Portul Constanța – Etapa II, organizată de CFR SA
- CNSC a decis că această cerință trebuie eliminată din documentația de atribuire, considerând-o nejustificată
- Reamintim, în primăvara acestui an, a fost semnat contractul de peste 524 milioane lei pentru modernizarea infrastructurii feroviare în Portul Constanța Etapa II
Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a admis parțial contestația formulată de Tecnic Consulting Engineering România SRL împotriva documentației de atribuire aferente licitației pentru serviciile de consultanță și supervizare a lucrărilor de modernizare a infrastructurii feroviare din Portul Constanța – Etapa II, organizată de CFR SA.
Contestația a vizat, în principal, cerințele privind experiența expertului financiar responsabil de controlul costurilor. Compania contestatară a cerut eliminarea condiției ca expertul să fi participat la realizarea sau revizuirea unei analize cost-beneficiu.
CNSC a decis că această cerință trebuie eliminată din documentația de atribuire, considerând-o nejustificată.
Autoritatea contractantă are 10 zile să opereze modificările.
Totodată, Consiliul a respins cererea de eliminare completă a activității de revizuire a analizei cost-beneficiu din caietul de sarcini și a refuzat plata cheltuielilor de judecată, considerând solicitarea nedovedită.
Decizia, care poate fi consultată în secțiunea „documente”, poate fi atacată în termen de 10 zile de la comunicare, conform legii.
Despre Tecnic Consulting Engineering România SRL
Compania, cu sediul în București, a fost înființată la data de 20-12-2007 și are ca obiect principal de activitate codul CAEN 7112 - Activități de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea .În 2024 a declarat o cifră de afaceri de 105.161.045 lei, cu un profit de 28.041599 lei și 77 de angajați.
Comparativ cu anul anterior, compania a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri cu 89,63%.
Asociații firmei sunt: Romcapital Invest SA, Tecnic-Consulting Engineers SRL și Nadia Popescu, care are și calitatea de administrator.
Potrivit www.termene.ro, compania figurează cu șase contracte din licitații publice, încheiate cu CNAIR și Agenția pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate.
Reamintim, în primăvara acestui an, a fost semnat contractual de peste 524 milioane lei pentru modernizarea infrastructurii feroviare în Portul Constanța Etapa II.
Proiectul este finanțat din fonduri europene nerambursabile prin programul Connecting Europe Facility (CEF-T-2022-CORECOEN), completate de alocări de la bugetul de stat (prin Ministerul Transporturilor și Infrastructurii), din veniturile proprii ale CFR SA, precum și din alte surse legal constituite.
Durata estimată a lucrărilor este de 37 de luni, dintre care: 7 luni pentru elaborarea proiectului tehnic și 30 de luni pentru execuție.
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
CFR SA semnează contractul pentru modernizarea infrastructurii feroviare din Portul Constanța – Etapa II
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii