Revoltător O persoană, tâlhărită în centrul Constanței, iar alta, jefuită în propria casă! Suspectul a primit 5 ani de închisoare – Contestație la Curtea de Apel
Revoltător: O persoană, tâlhărită în centrul Constanței, iar alta, jefuită în propria casă! Suspectul


Dosarul unor cazuri revoltătoare din Constanța ar putea să se încheie, în luna octombrie a acestui an, la Curtea de Apel Constanța! Vorbim despre două acte de tâlhărie pentru care un bărbat a primit o condamnare de 5 ani de închisoare, după ce Judecătoria Constanța l-ar fi găsit vinovat.
Procurorii spun că ambele cazuri de tâlhărie ar fi avut loc în luna februarie a acestui an. În actul de sesizare a instanţei s-a reţinut, în esenţă, că la data de 14.02.2025, în jurul orei 19:00, inculpatul Suliman Emin, în timp ce se deplasa împreună cu persoana vătămată pe bd. Tomis spre bd. Ferdinand din mun. Constanța, profitând de stare vădită de ebrietate a persoanei vătămate, prin întrebuinţarea de violențe fizice, respectiv împingerea acesteia şi dezechilibrarea urmată de căderea la sol, i-a sustras din buzunarul interior al gecii portofelul ce conținea suma de aprox. 3000 lei. Apoi, la data de 26.02.2025, în jurul orei 20:30, sub pretextul comercializării unor covoare, inculpatul a pătruns în imobilul persoanei vătămate, prin întrebuinţarea de violente fizice, respectiv împingerea acesteia în pat şi dezechilibrarea, a deposedat-o de suma de 2000 lei.
MINUTA
Soluția pe scurt: În baza art. 233-234 alin. 1 lit. d) şi g) C. pen. rap. la art. 396 alin. 1, 2 şi 10 C.proc.pen. Condamnă pe inculpatul ***la pedeapsa închisorii de 3 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată (fapta din data de 14.02.2025). În baza art. 66 alin. (1) lit. a), b) C. pen., art. 67 alin. 2 cod penal, interzice inculpatului, ca pedeapsă complementară, exercitarea drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pe o perioadă de 3 ani după executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale.
În baza art. 65 alin. 1, alin. 3 C. penal, rap. la art. 66 alin. (1) lit. a), b) C. pen., interzice inculpatului, ca pedeapsă accesorie, exercitarea drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri și până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale privative de libertate.
În baza art. 233-234 alin.1 lit. d) şi g) C. pen. rap. la art. 396 alin. 1, 2 şi 10 C.proc.pen. Condamnă pe inculpatul *** la pedeapsa închisorii de 4 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată (fapta din data de 26.02.2025). În baza art. 66 alin. (1) lit. a), b) C. pen., art. 67 alin. 2 cod penal, interzice inculpatului, ca pedeapsă complementară, exercitarea drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pe o perioadă de 3 ani după executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale. În baza art. 65 alin. 1, alin. 3 C. penal, rap. la art. 66 alin. (1) lit. a), b) C. pen., interzice inculpatului, ca pedeapsă accesorie, exercitarea drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri și până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale privative de libertate.
În baza art. 38 C.pen. rap. la art. 39 alin. 1 lit. b C.pen. Contopeşte pedepsele din prezenta cauză şi aplică inculpatului pedeapsa mai grea de 4 ani închisoare la care adaugă o treime din cuantumul celeilalte (1 an), rezultând în final pedeapsa închisorii de 5 ani.
În baza art. 45 Cod penal, ?i a art. 66 alin. (1) lit. a), b) Cod penal, art. 67 alin. 2 Cod penal, interzice inculpatului, ca pedeapsă complementară, exercitarea drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pe o perioadă de 3 ani după executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale. În baza art. 45 Cod penal, și a art. 65 alin. 1, alin. 3 Cod penal, rap. la art. 66 alin. (1) lit. a), b) Cod penal, interzice inculpatului, ca pedeapsă accesorie, exercitarea drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri și până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale privative de libertate. În baza art. 60 C.pen. Dispune executarea pedepsei închisorii în regim de detenţie.
În baza art. 399 alin. 1 C.proc.pen. Menţine arestarea preventivă a inculpatului, urmând ca măsura să fie verificată din nou, cel târziu la data de 11.08.2025. În baza art. 72 alin. 1 C.pen. rap. la art. 404 alin. 4 lit. a C.proc.pen. Deduce din pedeapsa aplicată inculpatului durata reţinerii şi arestării preventive cu începere de la 05.03.2025, la zi. În baza art. 397 alin. (1) C.proc.pen. raportat la art. 25 alin. (1) C.proc.pen.
Admite acțiunea civilă formulată de partea civilă ***și dispune obligarea inculpatului la plata către aceasta, a sumei de 3.000 cu titlu de daune materiale. Admite acțiunea civilă formulată de partea civilă ****și dispune obligarea inculpatului la plata către aceasta, a sumei de 2.000 lei cu titlu de daune materiale. În baza art. 272 C.proc.pen., onorariul pentru asistența juridică a inculpatului, în cuantum de 1.718 lei, se avansează din fondurile Ministerului Justiţiei către Baroul Constanţa, în favoarea av. Constantin Georgian. În temeiul art. 274 alin.1 C.pr.pen, obligă inculpatul la plata către stat a sumei de 1.500 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare. (din care 1.000 lei este suma aferentă urmăririi penale) Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunțată astăzi, 13.06.2025, prin punerea soluției la dispoziţia părţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, conform art. 405 alin. 1 Cod procedură penală.
Document: 699/2025 13.06.2025
Soluția a fost contestată de către inculpat, iar cauza a ajuns în atenția Curții de Apel Constanța, instanță abilitată să ia o hotărâre definitivă în această speță. Magistrații au stabilit ca la data de 16 octombrie să analizeze contestația acestuia.
Sursa text: Rejust.ro
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Jucător de Poker, condamnat pentru încălcarea ordinului de protecție cerut de către fosta concubină! Contestație la Curtea de Apel Constanța
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp