Jucător de Poker, condamnat pentru încălcarea ordinului de protecție cerut de către fosta concubină! Contestație la Curtea de Apel Constanța
Jucător de Poker, condamnat pentru încălcarea ordinului de protecție cerut de către fosta concubină! Contestație


Un dosar de loviri și alte violențe este pe cale să fie soluționat la Curtea de Apel Constanța, după prima condamnare primită de către un bărbat acuzat că ar fi încălcat un ordin de protecție emis împotriva sa, la cererea fostei sale concubine, într-un dosar de loviri și alte violențe.
Mai precis, procurorii spun că T.I., cunoscut în rândul jucătorilor de poker, i-ar fi luat prin violențe persoanei vătămate, care se afla în stare de vădită vulnerabilitate, telefonul mobil și poșeta (fapta fiind consumată în momentul deposedării, indiferent că i-a restituit bunurile, în modalitatea mai sus descrisă), şi ulterior emiterii ordinului de protecție, prin sentința civilă de către Judecătoria Constanța, pe o durată de 6 luni, hotărâre judecătorească, prin care s-a instituit interdicție de comunicare între agresor și victimă, și de apropiere a acestuia în mai puțin de 200 metri față de ea, acesta nu a respectat măsura, întrucât a continuat să aibă legături atât directe, cât și telefonice, cu persoana vătămată.
În primă instanță, Judecătoria Constanța a încetat procesul penal față de bărbat pentru fapta de lovire și alte violențe, întrucât plângerea a fost retrasă, însă, în schimb, acesta a primit o condamnare de 6 luni de închisoare cu suspendare, pentru încălcarea ordinului de protecție.
MINUTA
Soluția pe scurt: În baza art. 396 alin. (6) raportat la art. 16 alin. (1) lit. g) teza I C.pr.pen. încetează procesul penal pornit împotriva inculpatului xx..., sub aspectul săvârşirii infracțiunii de lovirea sau alte violenţe, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 193 alin 2 din C.pen., ca urmare a retragerii plângerii prealabile. În baza art. 396 alin. (1) şi (2) C.pr.pen. raportat la art. 47 alin. (1) din Legea nr. 217/2003, condamnă pe inculpatul xx, la pedeapsa de 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracțiunii de încălcare a ordinului de protecție.
În baza art. 65 alin.1 C.pen. interzice inculpatului ca pedeapsă accesorie exercitarea dreptului de a comunica cu persoana vătămată xx şi de a se apropia de aceasta, drept prevăzut de art. 66 alin.1 lit.n Cod penal de la data rămânerii definitive a hotărârii până la data executării sau considerării ca executată a pedepsei principale. În baza art. 67 alin.1 C.pen. interzice inculpatului ca pedeapsă complementară exercitarea dreptului de a comunica cu persoana vătămată xx şi de a se apropia de aceasta, drept prevăzut de art. 66 alin.1 lit.n Cod penal pe o perioadă de 1 an după executarea pedepsei principale.
Conform disp. art. 91 şi art. 92 Cod penal dispune suspendarea executării sub supraveghere a pedepsei închisorii şi a pedepsei accesorii pe durata unui termen de supraveghere de 2 (doi) ani. Conform disp. art.93 alin. 1 Cod penal, pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a)să se prezinte la serviciul de probaţiune Constanţa, la datele fixate de acesta; b)să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c)să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d)să comunice schimbarea locului de muncă; e)să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. Conform disp. art. 93 alin. 2 Cod penal impune inculpatului să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune Constanţa sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. Conform disp. art. 93 alin. 3 Cod penal, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 80 de zile în cadrul Primăriei Constanţa sau Regiei Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa. Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 96 Cod penal.
În temeiul art. 72 alin. (1) C.pen., deduce din pedeapsa rezultantă durata re?inerii de la instanţa va deduce din pedeapsa rezultantă durata reținerii de la 24.04.2024, ora 11:30 până la data de 25.04.2024, ora 11:30. Ia act că persoana vătămată xx nu s-a constituit parte civilă în procesul penal. În baza art. 275 alin. (1) pct. 2 lit. b) şi d) C.pr.pen. obligă persoana vătămată xx la plata sumei de 900 lei, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de către stat (pentru infracţiunea lovirea sau alte violenţe), iar în baza art. 275 alin. (1) pct. 2 lit. d) C.pr.pen., va obliga inculpatul la plata sumei de 900 lei, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de către stat, din care suma de 1500 lei a fost efectuată în timpul urmăririi penale. În baza art. 275 alin. (1) pct. 2 lit. d) C.pr.pen. şi a art. 274 alin. 2 C.pr.pen. obligă inculpatul xx la plata sumei de 1200 lei cheltuieli judiciare către stat, din care suma de 1000 lei a fost efectuată în timpul urmăririi penale. Cu drept de apel, în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor şi a procurorului prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 20.06.2025.
Document: 718/2025 20.06.2025
Soluția a fost contestată atât de către inculpat și fosta concubină a acestuia, cât și de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța, fapt pentru care, cazul a intrat în atenția Curții de Apel Constanța, care a stabilit ca la data de 20.11.2025 să analizeze contestațiile. Oricare va fi decizia magistraților, va rămâne definitivă!
Surse de documentare: Portalul Instanțelor de judecată și Portalul de Jurisprudență REJUST
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Colgiu, un nou termen la Curtea de Apel Constanța! Despre ce este vorba
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp