Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:20 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primul interviu al comisarului-şef Manea, adjunctul şefului IPJ „Nu mă dezic de prieteni, dar dacă greşesc, îi arestez"

ro

15 Jul, 2011 00:00 7271 Marime text
cap_1.jpg„În ordine alfabetică, am caiete întregi cu actori, cu poze şi articole despre ei"

Comisarul-şef Camil Manea, fost şef al Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Constanţa, a câştigat, din 6 iulie 2011, funcţia de adjunct al comandantului Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa. Acesta ne-a acordat, în exclusivitate, primul său interviu în calitate de inspector şef adjunct al Poliţiei, în cadrul căruia fostul şef al Direcţiei Generale Anticorupţie Constanţa a vorbit despre prietenii săi de la malul mării, despre vestitele biciclete ce trebuiau date lucrătorilor, precum şi de hobby-ul său.

Ce prieteni are, la Constanţa, noul adjunct al şefului Poliţiei?

Comisarul-şef Camil Manea: „Toţi poliţiştii sunt prietenii mei, atâta timp cât îşi fac treaba. Toţi cetăţenii din oraşul acesta sunt prietenii mei, atâta timp cât respectă legea. (...) Doresc să colaborez cu toate instituţiile care se implică în menţinerea liniştii. (...) În politica locală, nu prea am avut cunoştinţe. Îl ştiu pe fostul prefect, Dănuţ Culeţu, pe fostul prefect Liviu Brăiloiu şi pe actualul, Claudiu-Iorga Palaz. În mediul de afaceri, nu am prieteni. Am auzit de mulţi, la toţi cei care vă gândiţi. (...) Nu mă dezic de prieteni, dar dacă greşesc, îi arestez. Eu cum nu greşesc?"

A avut loc, până la acest moment, o evaluare a şefilor de secţii, a adjuncţilor acestora şi a şefilor de servicii? Care a fost rezultatul?

Comisarul-şef Camil Manea: „Nu a avut loc nicio evaluare, până în acest moment. Acum suntem în stadiul de cunoaştere".

Ce veţi face cu vestitele biciclete ale IPJ? Sunt la acest moment poliţişti care le folosesc în desfăşurarea activităţii?

Comisarul-şef Camil Manea: „Din câte ştiu eu, bicicletele nu mai sunt în dotare. Eu nu am văzut în Constanţa poliţist pe bicicletă. Eu ştiu că nici nu mai sunt, s-au retras. După părerea mea, au reprezentat o investiţie proastă, atâta timp cât nu au circulat niciodată".

V-a susţinut cineva pentru conducerea IPJ Constanţa?

Comisarul-şef Camil Manea: „Cum adică să mă susţină? Am dat examen şi am luat. Cine să mă susţină? Domnul Burlacu a dorit să lucreze cu mine şi eu am dorit să fac echipă cu dumnealui. Dar nu cred că avea vreo putere să mă susţină. Să spună: «Bă, îl pui pe Manea». Că şi-a dorit? Fără doar şi poate".

Care este cel mai dăunător aspect al IPJ la ora actuală?

Comisarul-şef Camil Manea: „Nesiguranţa zilei de mâine. Toată lumea se gândeşte la acest aspect. Oricum, cine ştie că şi-a făcut treaba, stă liniştit".

Care este punctul forte al IPJ Constanţa?

Comisarul-şef Camil Manea: „Să luăm un exemplu concret. Crima de la Moviliţa. La 03.00 a fost anunţat cazul, care, iniţial, avea autor necunoscut. La ora 07.00, aveam autorul. Hai să fim serioşi. Asta dovedeşte că fiecare ştie ce are de făcut. Punctul forte al IPJ Constanţa este că oamenii ştiu ce au de făcut şi chiar stăpânesc materia. Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa este recunoscut pentru eficienţa lucrătorilor".

interviu_-_Camil_Manea__2.jpg

Cum se vedea inspectoratul din punctul de vedere al Anticorupţiei?

Comisarul-şef Camil Manea: „Nu neg faptul că IPJ Constanţa avea o parte bună, dar avea şi o parte rea. (...) Poate că mai sunt cazuri de poliţişti corupţi şi nu s-a reuşit probarea. Raportând numărul tuturor celor care lucrează în Poliţia Constanţa la al celor care au fost prinşi încălcând legea, stă bine".

Ce ne puteţi spune despre hobby-uri?

 Comisarul-şef Camil Manea: „Sunt cinefil. Am, în ordine alfabetică, caiete întregi cu actori, cu poze şi articole despre ei. De la vârsta de opt ani, m-am apucat să fac aceste caiete. Din păcate, nu prea mai am timpul necesar".

Dumneavoastră sau vreun membru al familiei dumneavoastră figurează în vreo societate comercială?

Comisarul-şef Camil Manea: „Nu! Niciodată, nici eu, nici familia mea".

Nu este de trecut cu vederea faptul că noul adjunct al IPJ a consemnat, în declaraţia sa de avere, document completat în calitate de şef al DGA Constanţa, că deţine, împreună cu soţia, un apartament de 51 de metri pătraţi în municipiul Constanţa, bun achiziţionat în 2003. Comisarul-şef Manea deţine un autoturism Renault, fabricat în 2008 şi are datorii totale de 40.000 de euro, 13.000 de dolari şi 50.000 de lei, scadenţele împrumuturilor fiind în 2018, 2019 şi 2026. De asemenea, venitul anual al comisarului-şef încasat de la Direcţia Generală Anticorupţie a fost de 79.555 de lei, în timp ce soţia sa a câştigat 60.000 de lei. Camil Manea este membru al Corpului Naţional al Poliţiştilor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • aurelia 15 Jul, 2011 20:59 Daca asa stau lucrurile de ce politista de la frontiera Guteanu Aurelia din Techirghiol str.tepes voda 1 B o acoperiti ?Impreuna cu TITIMEAUA STELIAN vecinul de pe aceeasi strada la nr.1 e hot cu antecedente de combustibil furat baga motorina la comun cu guteanu au centrala in comun pe proprietatea politistei de la frontiera iar politia de techirghio,.il acopera pentru ca le da si lor. ce faceti voi oare ichideti ochii sau veti actiona. va asteptam la tecchirghiol sa vedeti cum se lucreaza guteanu-titimeaua & co.
  • parere 15 Jul, 2011 17:45 Camil asta nu stie pe ce lume traieste. Din frontierist a ajuns adjunct la politie si mai vrea sa si aresteze. Nici macar atata lucru nu a invatat ca el nu aresteaza ci doar cerceteaza. Vai de capul lui si a celor care vor fi subordonatii lui.
  • nicusor 15 Jul, 2011 09:13 Dle.Manea Camil daca imi permiteti sa va dau un sfat: Nu mai vorbiti prostii, nu Dvs.(Politia in speta) aresteaza, dvs faceti cercetari,adunati material probatoriu etc. nu cred ca este necesar sa facem lectii acum, si faceti propuneri sunt altii care hotarasc arestarea sau lasarea in libertate nu dvs.Poate mai bine va faceati cinefil tot aveti acest hobby.Pe viitor nu mai acordati interviuri de imagine ca sifoneaza daca vorbeste gura fara noima. Cu stima
  • nicusor 15 Jul, 2011 09:05 Nu Politia aresteaza Dle Manea Camil, Politia cerceteaza, aduna material probatoriu etc si face propuneri. Pentru cultura dvs. Ati inceput bine feriti-va de comentarii. Multa bafta si succes. Cu stima.
  • titi 15 Jul, 2011 03:06 Camile, lasa-i sa traiasca! hai ca esti tare..