Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:38 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul „mânca-v-aş gălăgia" Palaz, noul adversar al lui Mazăre, din pricina lui Nicuşor (?!) (Video)

ro

03 Feb, 2012 00:00 4324 Marime text
montaj.jpgLa acest moment, primarul Radu-Ştefan Mazăre şi preşedintele Consiliului Judeţean, Nicuşor Constantinescu, sunt asociaţi în SC Royal Distribution Services, Xenoti, Conpress Group, Concordia Press, Sigma Trading şi Ideea Contrast

Primarul Radu-Ştefan Mazăre a început un nou război. Înveşmântat cu aceleaşi haine kaki, cu bereta roşie pe cap, edilul şi-a spus noul păs. De această dată, adversar îi este prefectul Claudiu-Iorga Palaz, care, după el, comite un abuz în serviciu. De ce? Pentru că, potrivit unui document prezentat de Mazăre, reprezentantul Guvernului în teritoriu verifică averea „revoluţionarului" de la Primărie. Mazăre consideră că Palaz nu are acest drept, din punct de vedere al legii. „Hai, să vedeţi la Constanţa o nouă panaramă pe care o face amărâtul acesta de prefect. Fiţi atenţi ce hârtie a trimis prefectul către Direcţia Generală a Finanţelor Publice. Cică: Având în vedere adresele Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Constanţa şi adresa... vă solicit în temeiul articolului 25 din Legea nr. 340/2004 privind prefectul şi Instituţia Prefectului să ne comunicaţi urgent profitul obţinut de fiecare dintre acţionarii societăţilor comerciale menţionate în adresa cutare pentru fiecare an în perioada 2000 -2003. Profitul şi dividendele ridicate de acţionari. Acţionarii fiind eu şi Nicuşor Constantinescu, în firmele de acilea: Sigma, Concordia, Ideea Contrast, unde eram noi acţionari în 2000 - 2003. Amărâtul ne verifică averea din anul 2000, 2001, 2002 şi 2003. În scris! Conform art. 25 din lege", a cuvântat Radu Mazăre.

Reacţia lui Nicuşor?!

Apoi a lecturat articolul 25 al legii menţionate. „Ce atribuţii are prefectul, mânca-v-aş gălăgia, să-mi verifice mie averea? Ştiţi care-s atribuţiile prefectului? Uite-le în lege, aici", şi a continuat să citească atribuţiile prefectului. S-a revoltat, spunând că Palaz nu are nicio calitate să-i verifice averea şi că poate nici nu şi-a ridicat dividendele de la firme. Dar nu s-a oprit din citit legi. De aceasta dată, a trecut la cea a Agenţiei Naţionale de Integritate, spunând că numai această instituţie, hulită de el în nenumărate rânduri, are voie să verifice averi. „Domnul Iorgu (n.r. aceasta este forma pe care Radu Mazăre a folosit-o referindu-se la unul dintre prenumele prefectului), prefectul de Constanţa, s-a transformat într-un procuror privat şi îmi verifică mie averea. (...) Îi pune şi p-ăia de la Direcţia de Finanţe în dificultate. O să-i fac o plângere de abuz în serviciu, căreia bineînţeles că procurorii nu-i vor da curs şi, după ce o să se schimbe regimul, o să-l ia să-l întrebe pe domnul prefect cum de în baza atribuţiilor lui a ajuns să-mi verifice mie declaraţia de avere cerând documente în scris. Vă place? Pe mine mă amuză", şi-a finalizat Mazăre pledoaria, nu înainte de a-şi asigura asistenţa că va depune o plângere pe numele lui Palaz pentru abuz în serviciu. La rândul său, prefectul a replicat: „Referitor la declaraţia primarului Mazăre că-mi va face plângere penală din cauză că «l-am căutat la avere», presupun că este o reacţie la faptul că Nicuşor Constantinescu s-a dus la el plângându-se «Uite ce-mi face prefectul!», şi mă refer aici la hoţia de la Lipniţa. Cred că Mazăre este foarte speriat nu atât de demersul pe care l-am întreprins, ci mai degrabă de ceea ce am aflat ca urmare a acestui demers. Îl asigur însă că dacă Iliescu şi sloganul lui electoral «un preşedinte pentru liniştea voastră» i s-o fi potrivit lui Mazăre şi ai lui, nu acelaşi lucru se poate întâmpla cât timp sunt eu prefect, pentru că nu pot fi un prefect pentru liniştea celor ca el". La acest moment, primarul Radu-Ştefan Mazăre şi preşedintele Consiliului Judeţean Nicuşor Constantinescu sunt asociaţi în: SC Royal Distribution Services, Xenoti, Conpress Group, Concordia Press, Sigma Trading şi Ideea Contrast.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii