Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:27 24 06 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Niciun club din Mamaia nu figurează în lista din 2014 a celor mai bune 100 de cluburi din lume Mirela Matichescu - „Mă surprinde neincluderea cluburilor din staţiune în listă“

ro

02 Apr, 2014 00:00 4840 Marime text
Prestigioasa revistă britanică DJ Mag a publicat, în cursul acestei săptămâni, Topul celor mai bune 100 de cluburi din lume. Pentru al doilea an consecutiv, în acest clasament figurează un club din România. Unul singur! Este vorba despre Club Midi din Cluj. Nici vorbă de vreun club din staţiunea Mamaia.
 

Pentru al doilea an consecutiv, Club Midi din Cluj figurează în Top 100 al celor mai bune cluburi din lume întocmit de revista britanică DJ Mag în 2014. Cotat drept unul dintre cele mai bune cluburi de pretutindeni, Club Midi a debutat în topul prestigioasei reviste britanice în 2009, pe poziţia 57. Doi ani mai târziu, acesta a ocupat locul 25. În 2014, regăsim Club Midi pe poziţia 54. Aşa cum spuneam, este singurul club din România prezent în acest clasament. Cluburi precum Watergate Berlin şi Space Miami ocupă poziţii apropiate.
Interesant, în acest top nu figurează niciun club din Mamaia. Asta în condiţiile în care primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, nu a ratat nicio ocazie de a lăuda cluburile din staţiune, copilul său de suflet. Mai mult, edilul-şef declara, în urmă cu aproape patru ani, că este dispus să aducă în Mamaia mari cluburi din Rusia, pentru a atrage cât mai mulţi turişti pe litoral. În aceeaşi ordine de idei, menţionăm că primarul Constanţei este de părere că Mamaia arată ca o staţiune „ce merge spre Ibiza“. Cu toate acestea, aşa cum am precizat deja, niciunul dintre cluburile exclusiviste din staţiune nu se regăseşte în Topul DJ Mag.
 
„Poate caracterul sezonier este un motiv pentru care nu a fost inclus niciun club din Mamaia în listă“
 
Cum comentează Mirela Matichescu, subsecretar de stat al Autorităţii Naţionale pentru Turism (ANT), acest aspect? Ei bine, Matichescu mărturiseşte: „Mamaia a reuşit să se dezvolte în ultimii ani tocmai pe un turism de nişă, fiind căutată din ce în ce mai mult de turiştii români şi străini amatori de distracţie. Mă surprinde neincluderea cluburilor din această staţiune în lista la care faceţi referire. Nu ştiu care au fost criteriile prin care au fost alese cluburile“. Subsecretarul de stat de al ANT a menţionat că „poate doar caracterul sezonier pe care îl are turismul pe litoral la noi este un motiv pentru care nu a fost inclus niciun club din Mamaia în lista amintită“. Mirela Matichescu ţine însă să amintească faptul că, în vara anului trecut, „promovarea puternică a staţiunii Mamaia, încununată de transmisiunile Fashion TV, a adus România pe harta mondială a turismului de distracţie“.

Cu toate că, aşa cum am arătat mai sus, cluburile din Mamaia, mult lăudate de primarul Mazăre, nu se regăsesc în acest top mondial, Matichescu pare optimistă: „Turiştii israelieni vor veni în premieră cu zboruri charter în România, începând din vară, atât în Constanţa, pentru sejururi pe litoral, cât şi în Bucureşti, pentru excursii de tip city break. Cu siguranţă că se vor opri şi prin cluburile din Mamaia“. Subsecretarul de stat de la ANT a ţinut să amintească faptul că, în 2013, Mamaia a fost desemnată la Monte Carlo cea mai la modă staţiune de distracţie din Europa.
Revenind însă la topul din 2014, remarcăm faptul că, în pofida promovării excesive a staţiunii Mamaia - cu tot ce înseamnă ea: cluburi de fiţe, imnuri controversate şi care alegorice -, destinaţia nu figurează încă în cele mai importante clasamente internaţionale, iar asta vine ca o confirmare a vechiului proverb „vrabia mălai visează“.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Mircea 02 Apr, 2014 11:00 daca se facea topul celor mai cocalare cluburi aveam pozitiile 1, 2, 3 si 4 in Constanta garantat :)
  • Nicoleta 01 Apr, 2014 23:16 Normal ca nu stii pe ce criterii s-au ales aceste cluburi pentru clasament pentru ca nu ai habar. Dj mag este revista specializata de muzica electronica si clasamentul era normal sa se faca dupa acest aspect in primul rand. Singurul club de muzica electronica care a fost intr-un top al primelor cluburi din Europa a fost La Mania, care nu mai exista acum. Si asta tot din cauza mizeriilor de cluburi comerciale care au aparut ca ciupercile dupa ploaia si unde se asculta aceeasi muzica de la radio. Midi chiar merita sa fie in acest clasament. primarul, tot din cauza lui nu mai avem nimic de calitate inclusiv in muzica!!!