Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:46 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Minca, via Bargoz pentru Gherghisan

ro

12 Oct, 2007 00:00 3161 Marime text
1192125166.jpg

SRI se afla in posesia unor SMS-uri interceptate de pe telefonul lui Minca, din care reiese cu acesta a intervenit pe langa chestorul Mircea Vasile Bargoz, pentru Gherghisan

Pe data de 16 februarie 2007, Cristian Marian Gheorghiu, zis Cristel, unul din membrii gruparii interlope Fratii, condusa de Mitu si Traian Vasea, a fost aproape omorat de membrii gruparii rivale, Spaniolul. Autorii atacului au fost Cristian Gherghisan, Lucian Calimarea, Petrica Tomescu si Cristian Falcus zis Ipu. Imediat dupa comiterea faptei, acestia au disparut. Dupa patru zile, Romulus Florin Mica si-a contactat cumnatul, pe Cristian Gherghisan. Agresiunea a avut loc in imobilul de pe strada Atelierelor nr 10 vineri, 16 februarie. In aceeasi zi, cu cateva ore mai devreme, chestorul Mircea Vasile Bargoz plecase intr-o vizita fulger la Sibiu, la comanda ramanand cei doi adjuncti ai sai. Curioasa intamplare. In acest mod, chestorul fiind in parasire de garnizoana, nu putea fi tras in nici un fel la raspundere pentru ca interlopii s-au omorat in lipsa sa. Magareata ar fi picat insa, in cazul in care cineva ar fi dorit sa-i discrediteze, pe adjunctii ramasi la comanda. Nimic mai usor. Altii au fost dati afara pentru mult mai putin. Nu mai devreme de 3-4 ani, comisarul sef Ioan Balanuta, pe atunci sef al Politiei Municipiu, a fost dat afara pentru ca interlopii s-au incaierat la Beta. Ca sa revenim, Cristel, mai mult mort decat viu, a ajuns la reanimare. Gherghisan si gasca au intrat in pamant. Politistii, care aveau zeci de plangeri pe numele lor, dar nu avusesera pana atunci probe suficiente, au pornit in cautarea lor. Procurorii au pus si ei osul la treaba si au solicitat instantei aprobarea interceptarii convorbirilor telefonice, cu localizarea terminalelor mobile. Petrica Tomescu si Gherghisan erau principalii vizati. De asemenea, a fost pus sub ascultare telefonul lui Romulus Florin Minca, cumnatul lui Gherghisan si viitor candidat PD la Primaria Constanta. Anchetatorii nu au avut mult de asteptat. Au avut insa parte de o mare surpriza.

"Am vorbit cu omul de la Sibiu. Am rezolvat problema"

Dupa cum spuneam, chestorul Bargoz plecase la Sibiu vineri, in ziua in care a avut loc atacul. Duminica seara, un SMS interceptat de SRI, expediat de pe telefonul lui Minca pe cel al lui Gherghisan, suna asa: "Vorbit cu omul de la Sibiu. Rezolvat problema. Vazut marti". Marti, ziua in care Romulus Florin avea audienta la chestorul Bargoz. Urmatorul SMS a fost trimis de pe malul Lacului Snagov si suna asa: "Prin omul negru de la Constanta rezolvam pe omul de la Bucuresti (chestorul principal Dan Valentin Fatuloiu, pe atunci sef al Politiei Romane) si de la Constanta". Omul negru, spun cei care au interceptat telefoanele, ar fi comisarul sef Victor Popescu, fostul sef al IPJ Constanta, iar omul de la Constanta ar fi Bargoz, care, prin aceste incaierari de strada in lipsa sa, urmarea sa declanseze scandalul care sa duca la caderea capetelor de politisti care inca se la sosirea sa ii stateau in coasta. In aceeasi zi de marti, 20 februarie, Bargoz urma sa il primeasca in audienta pe Minca. SRI-stii au venit, au montat microfoanele si intreaga aparatura de inregistrare in biroul chestorului si s-au pus pe asteptare. Ciudat, a fost singura data in istoria SRI cand microfoanele nu au functionat. Natural, exista tot felul de dispozitive de bruiere. Anchetatorii nu au putut asculta nimic din ceea ce au vorbit chestorul si cumnatul lui Gherghisan. Intrebat ulterior, inspectorul sef a declarat ca vorbisera lucruri fara importanta si ca Minca incercase sa-l convinga de faptul ca al sau cumnat este nevinovat. Din nefericire, toate aceste dovezi, inclusiv textul SMS-urilor, nu vor fi niciodata facute publice, deoarece sunt in dosarul aflat la SRI. De altfel, chiar in rechizitoriul intocmit de Parchetul de pe langa Tribunalul Constanta se precizeaza ca, la ora 16.25, pe data de 20 februarie, Minca si-a sunat cumnatul, pe care l-a asigurat ca incearca sa il ajute prin interventii la politie. In momentul in care Romulus Minca l-a asigurat ca isi va folosi influenta, Gherghisan i-a cerut sa vorbeasca pentru "toti cei patru prieteni" care sunt in aceeasi situatie. Mai mult, Romulus-Florin Minca a fost sfatuit de cumnatul sau sa declare politiei ca agresiunea asupra lui Cristel ar fi fost comisa de niste rromi veniti din Bucuresti.

Scris de: {autor}Olimpia CEARA{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii