Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:36 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Maşinile mai grele de 3,5 tone, fără acces pe podul de la Agigea Propunerea CJC nu va fi adoptată de Compania Naţională de Drumuri

ro

10 Oct, 2013 00:00 2345 Marime text
Rugat să interpreteze tăcerea specialiştilor de la CNADNR cu privire la hotărârea CJC, Bola a spus: „O avea lumea altă treabă. Mai încercăm şi mâine”
 
Azi ar trebui să intre în vigoare hotărârea Consiliului Judeţean Constanţa prin intermediul căreia vehiculele cu masa totală admisă mai mare de 3,5 tone, care asigură transportul special al elevilor, transportul special de persoane şi transportul public de persoane, vor putea traversa podul de la Agigea. Numai că, potrivit unor surse, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), instituţie care are în grijă podul mai sus precizat, nu este de acord cu propunerea CJC.
 
Contactat telefonic, prefectul judeţului Constanţa, Eugen Bola, ne-a declarat, aseară, că în lipsa unui ordin comun al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România şi al Ministerul Afacerilor – Inspectoratul General al Poliţiei Române - Direcţia Rutieră, circulaţia rutieră pe podul de la Agigea va rămâne închisă maşinilor mai grele de 3,5 tone. „Dacă CNADNR şi MAI nu dau ordinul comun, pe pod nu se va circula cu peste 3,5 tone”, a declarat prefectul. Rugat să interpreteze tăcerea specialiştilor de la CNADNR cu privire la hotărârea CJC, Bola a spus: „O avea lumea altă treabă. Mai încercăm şi mâine”.

În ceea ce priveşte o eventuală atacare în contencios a hotărârii Consiliului Judeţean Constanţa prin intermediul căreia vehiculele cu masa totală admisă mai mare de 3,5 tone sunt libere să traverseze podul, prefectul a spus: „Nici nu intră în discuţie să atac. Hotărârea CJC este absolut corectă. Vorbim despre Consiliul Judeţean, un fel de parlament local. Dacă cei de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România şi Ministerul Afacerilor Interne nu dau ordinul comun, aşa se va circula până în luna mai 2014”, a mai adăugat Eugen Bola făcând referire la interdicţia maşinilor de 3,5 tone. După cum precizam şi mai sus, potrivit unor surse bine informate, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, instituţie care are în grijă podul de la Agigea, nu este de acord cu propunerea CJC de modificare a limitei greutăţii. În aceste condiţii, cei obligaţi să traverseze podul de la Agigea în drum spre muncă ori şcoală, vor fi obligaţi îndure condiţiile actuale până la finele lunii mai 2014. Ori, poate până mai târziu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii