Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:27 19 03 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Evaluări, selecţii, criterii de eligibilitate şi fără bisericuţe „Revoluţia Stroe“ a început în PSD Constanţa?!

ro

24 Oct, 2015 00:00 2938 Marime text
Delimitarea de tot ce a însemnat activitatea PSD Constanţa până la data de 29 iunie anul curent presupune modificarea, pe viitor, a stilului de lucru, a strategiilor şi a mentalităţilor. Asta şi pentru că, după cum declara actualul lider judeţean, „nu a fost o democraţie de partid, nu s-a lucrat de jos până sus responsabil, nu s-au discutat propunerile în Biroul Permanent Judeţean, ne-am trezit cu candidaţi şi numiri pe funcţii ale unor persoane necunoscute“. „Aşa ceva nu se va mai întâmpla. Aveţi cuvântul meu. Nu vor mai apărea întrebări de genul cine-i domnul, cine-i doamna, pentru că toate propunerile vor fi discutate în Biroul Permanent Judeţean al PSD Constanţa“, a promis Felix Stroe. 
 
Şi cum în toate partidele, deci inclusiv în PSD, promovarea pe funcţii s-a făcut frecvent pe criterii de genul „mă recomandă talentul şi familia“, Stroe a promis că, pe viitor, aspiranţii la diverse posturi vor trebui să fie recomandaţi de experienţă, muncă şi activitatea desfăşurată în cadrul PSD Constanţa. Pentru că nu susţine nepotismul şi nu a vrut să genereze comentarii nefondate, Felix Stroe a recunoscut că celor doi copii ai săi le-a interzis să se implice politic. „Copiilor mei le-am interzis să facă politică. Ei nu au făcut niciodată politică la niciun partid. Am un băiat de 35 de ani care face nişte afaceri, dar nu cu oraşul Constanţa sau cu RAJA, şi o fată de 26 de ani, care nu face afaceri, a făcut Facultatea de Drept şi un masterat“, a menţionat Stroe.

Începe procesul de epurare

Odată definitivate şi legiferate structurile de conducere la nivel local şi judeţean, se pune în practică stilul de lucru al noii echipe. Aşa se face că liderul organizaţiei judeţene a dat startul procesului de selecţie a candidaţilor pentru Consiliile Locale, Consiliul Judeţean, iar din ianuarie, intră în furcile caudine aspiranţii la mandatele de primari, de preşedinte sau de vicepreşedinte al CJC.
 
„Nu am să tolerez niciun fel de bisericuţă, cooperativă şi promovări că mă recomandă prietenia cu X sau relaţiile cu Y. Pentru prima dată, toţi consilierii locali din comune, oraşe şi municipii vor fi discutaţi în Biroul Permanent Judeţean al PSD. Trebuie să fie oameni OK din toate punctele de vedere“, a avertizat Felix Stroe. El a subliniat că viitorii candidaţi din alegerile locale vor trebui să aibă realizări personale în spate pentru că PSD Constanţa vrea să prezinte liste care „să trezească respect şi încredere în rândul cetăţenilor“. „Nu va mai exista niciun fel de promovare pe criterii de prietenie sau rudenie“, a subliniat Stroe. Fiind o procedură laborioasă, această etapă se va finaliza pe 28 februarie 2016, iar după alegerile locale din iunie, se va proceda la fel cu aspiranţii la mandatele de parlamentari.
 
Preşedintele PSD Constanţa nu a exclus posibilitatea ca, pentru alegerile parlamentare, la fel ca în anii precedenţi, să apară „propuneri“ de la Centru. „La momentul respectiv, o să vă informez ce s-a discutat în Comitetul Executiv Naţional. Probabil, în judeţele cu un anumit număr de cetăţeni, se va aloca un candidat sau doi. Hotărârile structurilor superioare se respectă în teritoriu, aşa funcţionează un partid“, a declarat preşedintele filialei judeţene PSD Constanţa.
 
Nu în ultimul rând, Stroe a anunţat că în şedinţa Biroului Permanent Judeţean al PSD Constanţa din luna noiembrie se vor stabili criteriile de selecţie a candidaţilor social-democraţi pentru scrutinele electorale de anul viitor. „Vor fi de competenţă profesională, legate de realizări în comunitatea respectivă, de activitatea în cadrul partidului. Nu sunt adeptul promovării unui cetăţean apărut în partid de două zile. Va fi un pachet de criterii ce va fi făcut public“, a precizat liderul social-democraţilor constănţeni.

Nu repetăm greşelile din trecut

„Dacă PSD Constanţa a avut un domeniu în care a şchiopătat, acela a fost că nu a avut o viaţă internă de organizaţie. Nu a funcţionat 12 luni pe an, s-a mobilizat doar în momentele electorale“, a afirmat Stroe. Nici la capitolul comunicare nu a excelat, dar situaţia deja s-a schimbat. Liderul social-democrat a dat startul şedinţelor bilunare de partid şi, în paralel, tot bilunar, va avea întâlniri cu presa.
 
În altă ordine de idei, celor implicaţi în dosare de corupţie trimise în judecată Felix Stroe le-a recomandat „să facă un pas lateral până la clarificarea situaţiei“. „Vreau să fiu la fel de democrat ca în Germania. PSD Constanţa îşi doreşte să se întărească organizatoric şi calitativ“, a conchis preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Constanţa, Felix Stroe.
Noua echipă de conducere a PSD Constanţa pare să pună accentul mai mult pe profesionalism, eficienţă şi performanţă. Cel puţin aşa se susţine verbal. Mai mult, dacă aceste criterii sunt îndeplinite de directorii de la deconcentrate, indiferent de apartenenţa lor politică, PSD-iştii vor să-i menţină pe funcţii. „Unii îşi fac treaba foarte bine. De ce PSD trebuie să facă o vânătoare de vrăjitori, să-i schimbe. Nu cred că e bine ca PSD să conducă toate primăriile din judeţ, CJC-ul şi toate instituţiile deconcentrate. Trebuie ca lupta politică să fie mai raţională. Oamenii pozitivi, eficienţi, nu trebuie înlăturaţi”, este de părere preşedintele filialei judeţene PSD Constanţa. Felix Stroe.

Ti-a placut articolul?

Comentarii