Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:22 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CTV va ajunge la Mazare, via GSP?!

ro

06 Mar, 2009 02:33 7189 Marime text

colaj_deschidere.jpgÎn acest moment, din acţionariarul CTV Media Group SA fac parte Dănuţ Antonoae Zepa, Gheorghe Albu, Baiazid Memiş, Ovidiu Cupşa, Gheorghe Dragomir, Puiu Haşotti, Mihai Lupu, Constantin Matei, Gabriel Monea, Adrian Stan, Victor Secuiu şi Fundaţia Brătianu

Televiziunea liberalilor constănţeni este în colaps. După o lansare de succes şi o campanie susţinută împotriva lui Radu Mazăre, înaintea alegerilor, Constanţa TV pare a fi ajuns în pragul desfiinţării.

Fără emisiuni, cu angajaţi în şomaj tehnic şi cu multe nume care au părăsit deja corabia televiziunii liberale, CTV-ul a devenit ţintă sigură pentru cei care, la un moment dat, erau huliţi pe post. Aşa că zvonul spune că asociaţii apropiaţilor primarului Radu Mazăre vor să pună mâna pe „televiziunea constănţenilor". Se pare că momentul cheie al tranzacţiei va fi tocmai 1 aprilie, Ziua păcălelilor. Atunci va avea loc adunarea generală a acţionarilor societăţii CTV Media Group, care se vor întruni în şedinţă ordinară. Acţionarii televiziunii CTV se întâlnesc pentru alegerea unei noi componenţe a Consiliului de Administraţie, ca urmare a scăderii numărului administratorilor sub minimul legal, dar şi pentru prezentarea situaţiei financiare a firmei. Întrunirea va avea loc la sediul societăţii, de la Hotel Parc Mamaia, pe 1 aprilie, de la ora 11.00.

„Căutăm cumpărători"

În acest moment, din acţionariarul CTV Media Group SA fac parte Dănuţ Antonoae Zepa, Gheorghe Albu, Baiazid Memiş, Ovidiu Cupşa, Gheorghe Dragomir, Puiu Haşotti, Mihai Lupu, Constantin Matei, Gabriel Monea, Adrian Stan, Victor Secuiu şi Fundaţia Brătianu. Printre administratori apare şi numele lui Jean-Paul Tucan, fost director liberal al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Constanţa. Cum mulţi şi-au pierdut, în urma alegerilor, atât funcţiile de conducere cât şi sursa nesecată de bani, liberalii vor să-şi găsească un partener sau poate chiar un client pentru televiziunea folosită drept cale de atac în campania pentru primărie. Surse neoficiale spun că deja clientul a fost găsit şi se numeşte SC Grup Servicii Petroliere SA. Mirarea provine din faptul că societatea se lipeşte foarte bine de imaginea primarului Radu Mazăre. Mai mult decât atât, GSP SA este acţionar la firma care organizează cursa de bărci de pe lacul Siutghiol, SC Power Marine SRL. De asemenea, SC Power Marine SRL este administrată de un bun tovarăş într-ale afacerilor cu primarul Mazăre, Ionuţ Barbu. Acesta este implicat, printre altele, şi în firma Follow Me SRL, împreună cu Alina Elena Barbu (soţia sa), dar şi cu SC Sisteme Internaţionale de Afaceri SA, care deţine 85% din acţiuni. De altfel, acţionari la Power Marine sunt Grup Servicii Petroliere SA şi Follow Me SRL. Numele lui Barbu este legat, prin Follow Me, de Sisteme Internaţionale de Afaceri, societate care îl are ca administrator pe Valentin Gheorghe Ionescu, un alt nume controversat.

sigla_CTV.jpgIonuţ leagă GSP de Mazăre

Notat, împreună cu primarul Mazăre, în celebrul dosar privind retrocedarea ilegală de terenuri, Ionescu a apărut deseori în peisajul afaceristic constănţean. Mai mult decât atât, chiar şi Valentin Pârvulescu, consilierul local PSD care a refuzat poziţia de viceprimar, a fost director al SIA SA. Prin firma Habitat şi Ambient SA, alături de Giorgică Giurgiucanu, Mihai Camboianu şi Cristian Borcea, Valentin a reuşit să intre în posesia unor terenuri din zone foarte bune ale Constanţei, majoritatea făcând parte din averea familiei Movilă. Numele lui Ionescu apare în SC Euro Antreprenor SRL, Jacobs, Hendrix & Partners SRL, Societatea Naţională de Distribuţie SA, Dusep SA, Compania de Servicii şi Consultanţă SA, Compania de Tutun şi Ziare SA, Habitat şi Ambient SA, Rezident Com SA. Afaceristul este administrator al SC Tomis Marina Management SA. Un fapt demn de menţionat este că SC Sisteme Internaţionale de Afaceri SA este firma care a pus mâna, în urmă cu ceva ani, pe proiectul ce viza Portul Turistic Tomis.

Primăria, chiriaşa lui Barbu


Şi, pentru a reveni la Follow Me-ul lui Ionuţ Barbu, putem spune că, de curând, primăria a închiriat de la această societate fostul sediu al Băncii Turco-Române, în care se va amenaja un nou amplasament pentru Serviciul Public de Taxe şi Impozite Locale, condus până de curând de pupila fostului viceprimar (actual ministru al Mediului), Nicolae Nemirschi. Ionuţ Barbu nu este un necunoscut opiniei publice locale. Numele îi este legat de show-urile cu maşini ce au loc vara, în Mamaia, şi de toate celelalte evenimente de gen, organizate împreună cu primăria. Este implicat în firmele Seaview Media, Seaview Advertising, dar şi în Silva Prodimpex SRL. În cea din urmă societate este partener cu Alexandru Marin, un alt nume cu rezonanţă. În Seaview-uri este asociat cu fostul soţ al Mihaelei Rădulescu, Elan. Împreună au reuşit să pună mâna pe campania anti-fumat pusă la cale de Ministerul Sănătăţii.
Pentru a reveni la Grup Servicii Petroliere SA, liantul presupusei afaceri CTV - Mazăre, trebuie să menţionăm că apare în acţionariatul mai multor firme: SC Foserco SA, SC Grup Servicii Petroliere Shipyard SA, Power Marine SRL, Upetrom 1 Mai SA şi Vega Turism SA. Cea din urmă firmă deţine Hotelul Vega din Staţiunea Mamaia, inaugurat cu mare fast vara trecută. Pentru această investiţie, afaceriştii au împrumutat de la bancă 10 milioane de euro.

Ştie şi Banias?

După ce, în noiembrie 2006, societatea a intenţionat să se împrumute cu cinci milioane de euro, cu garanţie imobil de 4815,28 mp, dar nu a mai făcut-o, pe 7 martie 2008 s-a îndatorat cu 10 milioane de euro de la Pireus Bank. Asta în condiţiile în care, în 2006, cifra de afaceri a societăţii a fost de aproximativ 400.000 de euro. SC Grup Servicii Petroliere SA îi are în acţionariat pe Gabriel Valentin Comănescu, SC UPETROM GROUP MANAGEMENT SRL şi SC RCI GRUP DE CONSULTANŢĂ SRL.
În urma Hotărârii 28 din 5 decembrie 2008, ţinută la sediul GSP, societatea a contractat un credit de la Anglo Romanian Bank, în sumă de 1.976.826 de euro. Acţionarii societăţii l-au împuternicit pe Gabriel Valentin Comănescu să semneze, în numele Grup Servicii Petroliere SA, contractul de credit. În situaţia dată, nu ne rămâne decât să ne gândim că tranzacţia CTV - GSP a fost plănuită din timp şi că banii vor fi folosiţi pentru a cumpăra postul TV. Un alt zvon, pe lângă cel legat de interesul lui Mazăre faţă de „televiziunea liberală", îl constituie informaţia potrivit căreia tranzacţia şi politica postului vor fi puse în cârca democrat-liberalilor. Însă, Comănescu, de la GSP, se laudă pe unde apucă în legătură cu relaţia strălucită pe care o are cu preşedintele Traian Băsescu. Cu toate acestea, dacă ar fi să dăm crezare zvonurilor, dar şi realităţii, şeful de la GSP face afaceri cu primarul Radu Mazăre, oponent vehement al primului om din stat (şi viceversa). De altfel, se aude că şi şeful PD-L-iştilor locali ar cunoaşte iţele tranzacţiei dintre GSP - PNL - PSD. Nu avem decât să aşteptăm pentru a vedea ce ne aduce ziua păcălelilor din partea liberalilor.

{mos_ri:GSP, CTV}

Tags: Mihai Lupu


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii