Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:03 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cătălin Grasa, Sorin Rugină, Gigel Marian Alexandru, Monica Coroiu Nume sonore care au ratat Senatul Universităţii Ovidius

ro

13 Feb, 2012 00:00 9418 Marime text
cap_1.jpgLa sfârşitul săptămânii trecute au avut loc alegerile pentru reprezentanţii cadrelor didactice în Senatul Universităţii Ovidius.

Ca şi în cazul Consiliilor profesorale, şi la Senat au fost surprize. Nu au reuşit să obţină votul colegilor şi să intre în Senat mai multe nume grele din societatea academică a Universităţii Ovidius. În fruntea listei celor „picaţi" se situează chiar candidatul la funcţia de rector, Eden Mamut, urmat de decanul de la Facultatea de Drept - Ana Rodica Stăiculescu, decanul de la Facultatea de Litere - Carmen Adina Ciugureanu sau decanul Facultăţii de Inginerie Mecanică - Remus Zăgan. Pe 20 februarie va fi ales preşedintele Senatului Universităţii Ovidius Constanţa (UOC), favoritul fiind Petru Bordei, decanul Facultăţii de Medicină Generală. Peste alte patru zile, pe 24 februarie, va fi ales noul rector al universităţii. În cursa pentru funcţia de rector s-au înscris decanul Facultăţii de Ştiinţe Economice, prof. univ. dr. Dănuţ Epure, decanul Facultăţii de Fizică, Chimie şi Tehnologia Petrolului, prof. univ. dr. Mihai Gîrţu, decanul Facultăţii de Inginerie Mecanică, Industrială şi Maritimă, prof. univ. dr. ing. Eden Mamut şi prorectorul Universităţii Ovidius, prof. univ. dr. Marian Cojoc. După ce noul rector va primi confirmarea de la Ministerul Educaţiei, vor fi aleşi decanii fiecărei facultăţi.

La Facultatea de Litere, printre cei care nu a reuşit să adune voturile colegilor se numără şi Monica Daniela Coroiu, alias Monixa, cunoscută ca fostă vedetă a televiziunii locale TV Neptun, precum şi ca fostă şefă a cancelariei prefectului Liviu Tit Brailoiu, în prezent şefă a Biroului de protocol al Consiliului Judeţean Constanţa. Din partea Facultăţii de Drept, Ştiinţe Administrative şi Sociologie nu au ajuns în Senat Gigel Marian Alexandru - fost procuror general adjunct al Parchetului Curţii de Apel Constanţa, Vasile Drăghici - procuror în cadrul Parchetului Curţii de Apel Constanţa, Cornel Grigoruţ - prodecanul Facultăţii de Drept. „Picaţii" Facultăţii de Medicină sunt chirurgul plastician Ion Bordeianu - fost şef (actual supleant) al Clinicii de Chirurgie Plastică din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa. În anii 1994 - 2002, Ion Bordeianu a ocupat şi funcţia de director al SCJU. În Senat, nu a reuşit să intre nici fostul director al Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană (DSPJ) Constanţa, Camelia Ciobotaru. Nu a adunat numărul necesar de voturi nici chirurgul Cătălin Grasa, actualul director medical al SCJU. Reamintim că acesta a mai ocupat şi funcţia de director al Spitalului Judeţean, iar ulterior a făcut parte din echipa de conducere a Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică. Lista continuă cu Sorin Rugină, fost director general al Spitalului Clinic Municipal Constanţa şi fost director general al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase. Nici medicul Constantin Tica, şeful Clinicii de Chirurgie Ortopedie Pediatrică din cadrul Spitalului Judeţean Constanţa, nu a adunat voturile pentru a face parte din Senatul instituţiei superioare de învăţământ. Printre cei care au picat alegerile se numără şi ginecologul Vlad Tica, seful Clinicii de Obstetrică-ginecologie din cadrul Spitalului Judeţean, chirurgul Octavian Dumitru Unc, directorul medical al clinicii MACTA, precum şi Natalia Roşoiu, cea care în colaborare cu o echipă din cadrul Institutului de Cercetare şi Dezvoltare Marina „Grigore Antipa" a pus bazele unui proiect de cercetare a beneficiilor asupra sănătăţii umane a produselor obţinute din vieţuitoare şi plante din Marea Neagră. De la Facultatea de Medicină Dentară nu au fost pe placul cadrelor didactice specialistul în chirurgie maxilo facială Adrian Traian Creangă. La Facultatea de Arte, pe lista celor picaţi o regăsim pe fosta şefă a Direcţiei Judeţene pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional Constanţa, dar şi pe Radu Corneliu Făgărăşan, cel care a participat la preselecţiile pentru emisiunea Mega Star, şi pe Florenţa Nicoleta Marinesc, fost decan al Facultăţii de Arte.

Ei fac parte din noul Senat al Universităţii „Ovidius"

Senat_Ovidius_-_Universitatea_Ovidius_.jpg

La Facultatea de Medicină Generală au intrat în Senat profesorii Ion Aşchie, Petru Bordei, Nicolae Ceamitru, Marius Florin Popa, Constantin Dina şi Vasile Sârbu. La Facultatea de Medicină Dentară au fost aleşi Victoria Badea, Aurelia Caraiane şi Cristina Nicolae. Facultatea de Ştiinţe Economice îi va avea în Senat pe Dănuţ Tiberius Epure, pe Victor Ploae, pe Ion Botescu şi pe Cerasela Spătariu. Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport va fi reprezentată în Senat de Mirela Damian, Carmen Voiculescu Ene şi de George Stănculescu. La Facultatea de Construcţii au reuşit să obţină cele mai multe voturi: Mihai Florea, Doina Diana Ţenea şi Florian Dragoş Vintilă. De la Facultatea de Psihologie, în Senat au ajuns Daniela Dumitra Căprioară, Gabriela Rodica Enache şi Virgil Frunză. Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială şi Maritimă i-a trimis în Senat pe Ozel Kunsel Unsulan-Izet, pe Ionel Nicolae şi pe Bogdan Viorel Rădoiu. De la Facultatea de Teologie, în Senat au ajuns: Teodosie Petrescu, Nechita Runcan, Bogdan Moise şi Iosif Mureşan Gyulai. Este de remarcat faptul că Teodosie Petrescu, Arhiepiscopul Tomisului, a obţinut 397 de voturi, fiind depăşit de Iosif Gyulai Mureşan (402 voturi), Bogdan Moise (415 voturi) şi Nechita Runcan (429 voturi). Din partea Facultăţii de Fizică, Chimie, Electronică şi Tehnologia Petrolului, în Senat au fost aleşi: Gabriela Stanciu, Elisabeta Chirilă şi Irina Claudia Koncsag. Facultatea de Litere îi are în Senat pe Mihaela Fulea, pe Ileana Jitaru, pe Liliana Carmen Mărunţelu şi pe Angelo Mitchievici. Facultatea de Istorie şi Ştiinţe Politice va fi reprezentată de Florin Anghel, Lascu Stoica şi de Cristian Moşnianu. La Facultatea de Arte au fost aleşi Ion Ardelean, Daniel Sărăcescu şi Daniela Hanţiu. Facultatea de Drept i-a ales pe Claudiu Deca, pe Mihaela Rus şi pe George Şerban. La Facultatea de Ştiinţe ale Naturii şi Ştiinţe Agricole au fost votaţi Liliana Panaitescu, Marius Popescu şi Mărioara Trandafirescu. Facultatea de Matematică şi Informatică va fi reprezentată de Alexandru Bobe, Cristina Flaut, Constantin Popa şi de Eugen Zaharescu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii