Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:21 21 01 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avem verdictul din spatele uşilor închise Şedinţă secretă la judecătorie, după ce un militar de pe Fregata „Regele Ferdinand“ a murit pe o şosea din Constanţa (video)

ro

12 Feb, 2019 00:00 8879 Marime text
Judecătoria Constanţa a decis ieri, în cadrul unei şedinţe secrete, ca un tânăr acuzat de producerea teribilului accident de la finele lunii octombrie de pe şoseaua Mangaliei din Constanţa, eveniment în urma căruia un militar de pe Fregata „Regele Ferdinand“ a fost accidentat mortal, să rămână sub control judiciar. Decizia instanţei nu este definitivă, aceasta putând fi atacată la Tribunalul Constanţa.
 
Inculpatul a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa. Conform anchetatorilor, la data de 28 octombrie, ora 04.50, pe şoseaua Mangaliei din municipiul Constanţa, în apropierea intersecţiei cu strada Pandurului, un autoturism înmatriculat în Constanţa, condus de o persoană neidentificată iniţial, a accidentat mortal un pieton, în vârstă de 22 de ani, domiciliat pe raza judeţului Tulcea. Potrivit IPJ Constanţa, după producerea accidentului, autorul a părăsit locul faptei fără încuviinţarea organelor de poliţie.
 
În faţa instanţei, avocatul inculpatului a susţinut că cel în cauză nu şi-ar fi dat seama că a lovit un om şi că ar fi aflat de cele întâmplate de pe reţelele de socializare, după care a mers într-un parc şi în câteva ore s-a predat la poliţie.
 
În motivarea judecătorilor se mai arată că, ulterior accidentului, inculpatul s-ar fi întors la locul faptei, unde poliţia era prezentă pentru cercetări, însă nu s-a predat organelor de anchetă şi a plecat din nou de la faţa locului.
 
Inculpatul a fost obligat, pe durata controlului judiciar, să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei, să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea lui de către organul judiciar care a dispus măsura, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.
 
„Impune inculpatului obligaţia de a nu depăşi limita teritorială a judeţului Constanţa şi să nu se apropie de părţile civile şi de martorul (…) şi de membrii de familie ai acestora, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar. Atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar poate fi înlocuită cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive“, potrivit minutei judecătoreşti.
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii