Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:57 09 12 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Militar de pe Fregata „Regele Ferdinand“, mort într-un accident rutier. Final de anchetă (video)

ro

29 Dec, 2018 00:00 5287 Marime text
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au finalizat cercetările specifice în dosarul în care un tânăr este acuzat de producerea teribilului accident de la finele lunii octombrie de pe şoseaua Mangaliei din Constanţa, eveniment în urma căruia un militar (Cosmin Duca) de pe Fregata „Regele Ferdinand“ a fost accidentat mortal.
 
Dosarul a fost trimis spre soluţionare Judecătoriei Constanţa. Până în prezent, nu a fost stabilit primul termen de judecată. Oricare va fi decizia Judecătoriei Constanţa, aceasta va putea fi atacată la Curtea de Apel Constanţa. Recent, magistraţii au decis ca inculpatul să rămână sub control judiciar.
 
Conform anchetatorilor, la data de 28 octombrie, ora 04.50, pe şoseaua Mangaliei din municipiul Constanţa, în apropierea intersecţiei cu strada Pandurului, un autoturism înmatriculat în Constanţa, condus de o persoană neidentificată iniţial, a accidentat mortal un pieton, în vârstă de 22 de ani, domiciliat pe raza judeţului Tulcea. Potrivit IPJ Constanţa, după producerea accidentului, autorul a părăsit locul faptei fără încuviinţarea organelor de poliţie.
 
Se pare că şoferul a susţinut în faţa anchetatorilor că se întorcea împreună cu soţia sa, care este însărcinată, de la o petrecere şi a crezut că a lovit un câine, nu o persoană. 
 
În faţa instanţei, avocatul inculpatului a susţinut că cel în cauză nu şi-ar fi dat seama că a lovit un om şi că ar fi aflat de cele întâmplate de pe reţelele de socializare, după care a mers într-un parc şi în câteva ore s-a predat la poliţie.
 
În motivarea judecătorilor se mai arată că, ulterior accidentului, inculpatul s-ar fi întors la locul faptei unde poliţia era prezentă pentru cercetări, însă nu s-a predat organelor de anchetă şi a plecat din nou de la faţa locului.
 
În final, instanţa a respins cererea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa de luare faţă de inculpat a măsurii arestului la domiciliu. Judecătorii au considerat că măsura arestului la domiciliu este prea aspră, iar măsura controlului judiciar este necesară şi proporţională în cauză pentru a asigura buna desfăşurare a procesului penal.
 
Inculpatul a fost obligat, pe durata controlului judiciar, să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei, să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea lui de către organul judiciar care a dispus măsura, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.
 
„Impune inculpatului obligaţia de a nu depăşi limita teritorială a judeţului Constanţa şi să nu se apropie de părţile civile şi de martorul (…) şi de membrii de familie ai acestora, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar. Atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar poate fi înlocuită cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive“, potrivit minutei judecătoreşti.
 

 
 
Citeşte şi:
 
Detalii exclusive din anchetă Şoferul care l-a accidentat mortal pe militarul de pe Fregata „Regele Ferdinand“ s-a întors la locul faptei, după care a plecat (video)
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii