Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:51 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Palatul Parlamentului “intră în pământ”

ro

27 Dec, 2014 23:25 1837 Marime text
Palatul Parlamentului din Bucureşti, cea mai mare clădire administrativă din Europa, se scufundă an de an 6 milimetri în sol, releatează Gandul.ro. Fenomenul de tasare a straturilor pământului nu este însă unul neobişnuit, susţin specialiştii.

Informaţia a fost furnizată chiar de Agenţia Spaţială Europeană, care a dat publicităţii o imagine surprinsă din satelit.

Specialiştii români care au analizat datele susţin că greutatea şi structura masivă a Casei Poporului duc la tasarea straturilor de sub construcţie. Nu este însă neapărat un fenomen anormal.

Profesorul Manole Şerbulea, de la Universitatea de Construcţii Bucureşti a declarat că: „Valorile nu sunt şocante, sunt valori normale pentru o clădire de asemenea amploare. Pe de altă parte, sunt şi puncte de ridicare pentru că această clădire se umflă, se dilată vara”, a precizat el, mai informează sursa citată.

Palatul Parlamentului are opt etaje la suprafaţă, patru niveluri subterane, dar şi două buncăre. Potrivit sursei citate, pentru construcţia sa au fost folosiţi un milion de metri cubi de marmură, 700.000 de tone de oţel şi bronz şi aproape cinci milioane de metri cubi de beton.

Imaginile din satelit sunt folosiste de Agenţia Spaţială Europeană pentru a stabili dinamica Terrei şi modul în care planeta „respiră” – un fenomen de ridicare – coborâre în funcţie de apa din sol, anotimp sau condiţii climatice.

Sursa foto: gandul.info
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii