Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:59 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#sărbătoreșteDobrogea. ZIUA de Constanța, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Răzvan Dragoș Petrișor - „Expoziția «Gestul prin desen», o viziune diferită asupra lumii, exprimată prin imagini“ (document)

ro

06 Jun, 2019 00:00 2975 Marime text
Cotidianul ZIUA de Constanţa este partener al proiectului cultural „Gestul în desen“ / „Desenul pe pânză“ - o expoziţie-experiment realizată de Florin Stoiciu, care va fi vernisată pe 14 iunie la Muzeul de Artă din Constanţa. În fiecare zi, până pe 13 iunie, îi veţi cunoaşte, rând pe rând, pe toţi expozanţii portretizaţi de Florin Stoiciu, prin intermediul cotidianului ZIUA de Constanţa, care vă va oferi posibilitatea nu numai de a le studia CV-ul, ci şi de a-i descoperi şi altfel, într-un scurt interviu la care au fost „supuşi” de drd. Anastasia Stoiciu, organizator al expoziţiei.

 

- Care este legătura ta cu Florin Stoiciu și cu expoziția eveniment  „Gestul în desen. Desenul pe pânză“, la care participi? Ce provocare reprezintă pentru tine această expoziție?  

- Domnul Stoiciu reprezintă pentru grafica românească un personaj dinamic, pe care, dacă îl urmezi, te mobilizează să cauți diferite abordări stilistice și noi metode inovatoare de exprimări morfologice în domeniul artelor vizuale. Amprenta pe care o lasă seriile de lucrări executate în diferite metode ale artistului demonstrează cu câtă lejeritate acesta „se joacă” cu stilurile bi și tridimensionale.
 
Expoziția de față, „Gestul în desen/Desenul pe pânză”, transmite același mesaj. Prin căutările sale personale, domnul profesor Florin Stoiciu își provoacă invitații să descopere că esența tuturor manifestărilor artistice, desenul, poate fi întâlnit pe orice suport și susține că „a desena” este o filosofie, un fel de a gândi și că nu se raportează la un anumit tip de suprafață. Florin Stoiciu este un artist, un pedagog, un formator de opinii bine definite și un om ce își afirmă cu mândrie și tărie propriile decizii profesionale și sociale. Este un model de urmat și un părinte ce îți transmite prin atitudinea sa deschisă dorința de a reuși în domeniul ales.
 
- Ce reprezintă pentru tine Constanța (Dobrogea)?
 
- Constanța pentru mine personal reprezintă un oraș deschis ce mi-a oferit oportunitatea de a practica meseria pe care am ales-o, pedagogia artelor. Este un loc însetat de cultură cu oameni binevoitori, dornici să învețe și să reușească. În orașul Constanța am întâlnit multe personaje marcante, ambițioase, de diferite vârste de la care încă am multe de învățat. Acest loc oferă o paletă largă de manifestări culturale și nu neglijează sub nicio formă nevoia oamenilor de frumos, oferindu-le acestora galerii, muzee, teatre etc. unde locuitorii orașului se pot delecta.
 
- Un mesaj pentru Constanța...
 
- Le urez constănțenilor multă dorință și putere de muncă pe care să o practice cu drag și să nu uite că din când în când avem nevoie de un moment de relaxare, să contemplăm la frumos. Un spectacol, un vernisaj al unei expoziții sau un concert întotdeauna va trezi în noi un sentiment. Artele în general relaționează cu sufletele noastre.
 
- O invitație la acest eveniment...
 
- Îi invit să vină la expoziție pe toți cei care doresc să descopere emoțiile și trăirile artiștilor pe care le au atunci când descoperă o diferită latură personală, o diferită viziune asupra lumii exprimată prin imagini.
 
(Accesând secțiunea „Documente“, îl veți putea cunoaște mai bine pe Răzvan Dragoș Petrișor prin intermediul CV-ului său)
 
Citește și:

Cotidianul ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect cultural în premieră „Gestul în desen“ / „Desenul pe pânză“ - o expoziţie-experiment ce resuscitează viaţa artistică a Constanţei

„Gestul în desen“ / „Desenul pe pânză“ - Argument expoziţional (document)

„Gestul în desen“ / „Desenul pe pânză“ - un festival al artei la Constanţa (document)

#sărbătoreşteDobrogea. ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Nicu Covaci (Phoenix) - „Mă bucur că am prilejul să arăt câteva dintre lucrările mele, în care am pus mult suflet“ (document) 

#sărbătoreşteDobrogea. ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Mariana Constantinescu - „E o provocare să expui într-un muzeu alături de mari personalităţi ale graficii româneşti“ (document)

#sărbătoreşteDobrogea. ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Răzvan Caratănase - „La «Gestul în desen», artistul este flancat de câteva somităţi ale culturii române“

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii