Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:45 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#sărbătoreşteDobrogea. ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu academicianul Răzvan Theodorescu - „Marea expoziţie a lui Florin Stoiciu vă îndeamnă la visare“

ro

13 Jun, 2019 00:00 2597 Marime text
Timp de două săptămâni, cotidianul ZIUA de Constanţa, în calitate de partener media într-un proiect cultural inedit, a oferit cititorilor săi ocazia de a-i cunoaşte, rând pe rând, prin intermediul unor mini-interviuri realizate de drd. Anastasia Stoiciu, pe toţi cei 30 de expozanţi portretizaţi de prof. univ. dr. Florin Stoiciu. Şi care vor deveni protagoniştii expoziţiei-eveniment „Gestul în desen/Desenul pe pânză” al cărei vernisaj va avea loc mâine la Muzeul de Artă, de la ora 13.
Astăzi încheiem acest „tur de forţă” generos cu interviurile oferite de două personalităţi ale culturii româneşti, în persoana dr. Doina Păuleanu, directorul Muzeului de Artă din Constanţa, şi a academicianului Răzvan Theodorescu. Cu acesta puteți citi un scurt interviu, în cele ce urmează.
 

 
- Domnule Răzvan Theodorescu, care este legătura dvs. cu Florin Stoiciu  şi cu expoziţia-eveniment „Gestul în desen/Desenul pe pânză”, la care participaţi?
 
- Uneori, vorba e inutilă, imaginea e totul. Iar ea, imaginea, e rodul unui gest aurolar.
 
- Ce reprezintă pentru dumneavoastră Constanţa (Dobrogea)?
 
- Cercetări istorice din tinereţe.
 
- Un mesaj pentru Constanţa!

- La marginea mării sunteţi la marginea visului.
 
- În final, lansaţi, vă rog, o invitaţie la vernisajul de mâine!
 
- Marea expoziţie a lui Stoiciu vă îndeamnă la visare.
 
Despre academicianul Răzvan Theodorescu
 
În urmă cu 13 ani, academicianul profesor Răzvan Theodorescu a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii "Ovidius", la propunerea Facultăţii de Arte. Născut în 1939, în Bucureşti, acesta a absolvit Facultatea de Istorie a Universităţii din Bucureşti şi a primit distincţia de doctor în Ştiinţe Istorice în 1972. În decursul carierei sale, Răzvan Theodorescu a scris peste 15 lucrări de istorie, artă românească şi europeană şi 600 de articole în reviste din ţară şi străinătate. De asemenea, a primit distincţii şi ordine, cum ar fi cel de Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor al Republicii Franceze (1997), laureat al Premiului Bernier al Institutului Franţei. Printre altele, acesta a declarat că „cel mai frumos omagiu pe care îl poate aduce un profesor cu distincţia de Doctor Honoris Causa este acela că „nu academicianul este nemuritor, ci profesorul“.
 
Citeşte şi:

Cotidianul ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect cultural în premieră „Gestul în desen“ / „Desenul pe pânză“ - o expoziţie-experiment ce resuscitează viaţa artistică a Constanţei

„Gestul în desen“ / „Desenul pe pânză“ - Argument expoziţional (document) 

„Gestul în desen“ / „Desenul pe pânză“ - un festival al artei la Constanţa (document)

#sărbătoreşteDobrogea. ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Ion Tiţoiu - „«Gestul în desen» este o provocare pentru mine şi pentru invitaţii lui Florin Stoiciu“ (document)

#sărbătoreşteDobrogea. ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Aurel Vlad - „Florin Stoiciu ne scoate în muzee şi aprinde lumina pe lucrările noastre“ (document) 

#sărbătoreşteDobrogea. ZIUA de Constanța, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Mihai Tugearu - „«Gestul în desen» ne oferă ocazia să ne expunem creațiile într-un mod inedit“

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii