Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:30 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Astăzi, de la ora 13, la Muzeul de Artă Vernisajul expoziţiei-eveniment „Gestul în desen/Desenul pe pânză“

ro

14 Jun, 2019 00:00 5070 Marime text
La finalul celor două săptămâni de campanie susţinută de cotidianul ZIUA de Constanţa, ca partener al evenimentului inedit propus de universitarul şi renumitul artist plastic Florin Stoiciu, a venit momentul vernisajului expoziţiei „Gestul în desen/Desenul pe pânză”, care are loc astăzi, de la ora 13, la Muzeul de Artă.
 
La limita între experiment şi demers pedagogic, acţiunea lui Florin Stoiciu vine să aducă în faţa publicului constănţean un act artistic amplu, ce pare să confere o dublă dimensiune... gestului.
 
Aşadar, astăzi vom fi părtaşii vernisajului expoziţiei semnate de Florin Stoiciu, cuprinzând 30 de portrete reprezentând tot atâţia graficieni, pictori, sculptori, membri ai Academiei Române, profesori de liceu, profesori universitari, personalităţi din muzică - despre care prea puţini ştiu că toată viaţa au lucrat şi în domeniul artelor vizuale -, dar care se metamorfozează ei înşişi în artişti, alăturându-se cu lucrări personale şi răspunzând astfel unei provocări.
 
În deschidere va vorbi directorul muzeului-gazdă, dr. Doina Păuleanu.
 
Citeşte şi:

Cotidianul ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect cultural în premieră „Gestul în desen“ / „Desenul pe pânză“ - o expoziţie-experiment ce resuscitează viaţa artistică a Constanţei

„Gestul în desen“ / „Desenul pe pânză“ - Argument expoziţional (document)

„Gestul în desen“ / „Desenul pe pânză“ - un festival al artei la Constanţa (document)


 
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii