Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:04 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Gestul în desen“ / „Desenul pe pânză“ - un festival al artei la Constanţa (document)

ro

03 Jun, 2019 00:00 3955 Marime text
Aş putea spune că lucrez în presă de când mă ştiu. Sau aproape de când s-a inventat presa liberă. Aşa sunt şi artist vizual.
Anul trecut s-au împlinit 30 de ani de la terminarea liceului. M-am reîntâlnit cu foştii mei colegi şi am avut marea surpriză să constat că ei îşi aduc aminte de mine mai mult ca artist. Câţiva au şi păstrat desenele mele din liceu.
 
În promovare am început să lucrez de prin 1998. A fost un fel de pionierat atunci. Un experiment şi chiar un demers pedagogic. La fel cum acum, expoziţia „Gestul în desen“/„Desenul pe pânză“, a lui Florin Stoiciu, este tot un experiment şi un demers pedagogic.
 
După 27 de ani de profesorat (25 la Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti şi doi la Universitatea „Ovidius” din Constanţa), cam tot ce face Florin Stoiciu este un demers pedagogic. Şi alături de cei 30 de invitaţi ai săi, putem spune că propune studenţilor şi constănţenilor un festival al desenului.
 
I-au venit alături personalităţi de marcă din arta românească: graficieni, pictori, sculptori, membri ai Academiei Române, profesori de liceu, profesori universitari, personalităţi din muzică, despre care prea puţini ştiu că toată viaţa au lucrat şi în domeniul artelor vizuale.
 

O expoziţie-eveniment de desen pe pânză

 
Este despre puritate, despre puritatea artei, despre origini, despre originile artei, despre controverse, despre bazele artei şi în acelaşi timp despre academismul în artă. Totul pentru studenţi, pentru a le da curaj să pornească pe acest drum plin de provocări, dar şi de satisfacţii, pentru a le arăta că toate eforturile şi munca lor pot avea o finalitate, că toată pregătirea lor nu e în zadar, pentru Constanţa mea dragă, oraş prin excelenţă cultural, pentru constănţenii însetaţi de cunoaştere, de nou şi de frumos. Aşa am conceput şi acest demers de promovare a expoziţiei, alături de colegii mei extraordinari de la cotidianul ZIUA de Constanţa. Tot ca pe un experiment şi un demers pedagogic. Pentru tineri. Pentru constănţeni.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi vizualiza CV-ul drd. Anastasia Stoiciu
 
Citește și:

Cotidianul ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect cultural în premieră „Gestul în desen“ / „Desenul pe pânză“ - o expoziţie-experiment ce resuscitează viaţa artistică a Constanţei

„Gestul în desen“ / „Desenul pe pânză“ - Argument expoziţional (document)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii