Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:07 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE TEXT La Muzeul de Artă din Constanța ni se dezvăluie „Gestul în desen“ a renumitului artist plastic Florin Stoiciu (galerie foto+LIVE Video)

ro

14 Jun, 2019 13:20 5315 Marime text
La această oră, la Muzeul de Artă din Constanța are loc vernisajul expoziției experiment „Gestul în desen/Desenul pe pânză”, aparținând renumitului artist plastic și profesor universitar Florin Stoiciu.
 
Organizatoarea evenimentului este chiar soția acestuia, drd. Anastasia Stoiciu.
 
Incursiunea in acele 4 sali care gazduiesc expoziția începe cu portretele realizate de Florin Stoiciu. Alături de cele 30 de portrete realizate de Florin Stoiciu au răspuns provocării de a expune chiar cei portretizați - graficieni, pictori, sculptori, membri ai Academiei Române, profesori de liceu, profesori universitari, personalităţi din muzică - despre care prea puţini ştiu că toată viaţa au lucrat şi în domeniul artelor vizuale -, dar care se metamorfozează ei înşişi în artişti.
 
Cotidianul ZIUA de Constanța a oferit ocazia cititorilor să-i cunoască pe fiecare în parte din cei 30 de expozanți, care vin la Constanța atât cu lucrări pe pânză, cât și sculptură.
 
La vernisaj sunt prezenți marea majoritate a celor portretizați.





UPDATE 3:

„Sunt bucuros să expun alături de tine Florin Stoiciu“, a punctat Aurel Bulacu.


UPDATE 3:
 

„Pentru mine a fost un demers greu de gestionat. După un un an de muncă realizezi în ultimul moment că ai nevoile de etichete.  Multumesc domnului Aurel Bulacu cel care m-a îndrumat în școală, apoi în facultate dl Mircia Dumitrescu. E prima dată când Nicu Covaci expune în România. La Constanța, este singurul muzeu care ne permite să expunem într-o asemenea anvergură“, a dezvăluit Florin Stoiciu.

UPDATE 2: 

„Ultima sală e considerata sala maeștrilor, pentru că acolo expun cei doi membri ai Academiei Române - Mircia Dumitrescu și Eugen Mihăescu. Este un regal artistic din care ne putem înfrupta cu toții“, a mai spus Doina Păuleanu.


UPDATE 1.  Directorul Muzeului de Artă Constanța, Doina Păuleanu, a scos în evidență implicarea cotidianului Ziua de Constanța in organizarea vernisajului expoziției experiment „Gestul în desen/Desenul pe pânză”.
 

„Expoziția se extinde pe două paliere educaționale și artistice. De altfel, expoziția a plecat de la mesajul profesorul către învățăceii săi. Desenul în fond este ideea de la care poate decodifica artistul, care își transpune ideile creatoare. La multe dintre desene am recunoscut autorul. Florin Stoiciu știe multe despre oameni, de aceea a reușit să-i portretizeze fidel. Fiecare portret va fi dăruit de autor celui portretizat“, a declarat directorul Muzeului de Artă Constanța, Doina Păuleanu.

Acum Doina Păuleanu prezintă fiecare artist expozant.

Citește și:

Astăzi, de la ora 13, la Muzeul de Artă Vernisajul expoziţiei-eveniment „Gestul în desen/Desenul pe pânză“

Cotidianul ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect cultural în premieră „Gestul în desen“ / „Desenul pe pânză“ - o expoziţie-experiment ce resuscitează viaţa artistică a Constanţei

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii