Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:08 04 07 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#sărbătoreşteDobrogea. ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Ion Tiţoiu - „«Gestul în desen» este o provocare pentru mine şi pentru invitaţii lui Florin Stoiciu“ (document)

ro

12 Jun, 2019 00:00 1925 Marime text
Cotidianul ZIUA de Constanţa este partener al proiectului cultural „Gestul în desen“ / „Desenul pe pânză“ - o expoziţie-experiment realizată de Florin Stoiciu, care va fi vernisată pe 14 iunie la Muzeul de Artă din Constanţa. În fiecare zi, până pe 13 iunie, îi veţi cunoaşte, rând pe rând, pe toţi expozanţii portretizaţi de Florin Stoiciu, prin intermediul cotidianului ZIUA de Constanţa, care vă va oferi posibilitatea nu numai de a le studia CV-ul, ci şi de a-i descoperi şi altfel, într-un scurt interviu la care au fost „supuşi” de drd. Anastasia Stoiciu, organizator al expoziţiei.
 

 
- Care este legătura ta cu Florin Stoiciu  şi cu expoziţia-eveniment „Gestul în desen/Desenul pe pânză”, la care participi?
 
- De Florin Stoiciu mă leagă profesionalismul şi seriozitatea cu care abordează temele propuse. Pe amândoi ne leagă prieteniile durabile cu alţi artişti din generaţii diferite. „Gestul în desen“ este o provocare pentru mine şi pentru invitaţii lui. Răspunsul meu la această provocare îl constituie cele trei lucrări având ca subiect peniţa. Peniţa are o semnificaţie aparte pentru mine. Ea reprezintă un simbol universal, reprezintă esenţa desenului pur.
 
- Ce reprezintă pentru tine Dobrogea?  
 
- Constanţa este un oraş cultural de excepţie. În Constanţa avem: Muzeul de Artă, un muzeu cu un patrimoniu de excepţie, Muzeul Naţional de Istorie şi Arheologie, Muzeul de Artă Populară, Muzeul „lon Jalea", Teatrul de Stat, Teatrul de Opera şi Balet „Oleg Danovski", Teatrul de Păpuşi, Centrul Cultural „Jean Constantin", Centrul Cultural „Theodor Burada", Delfinariu, Acvariul, Portul Turistic „Tomis", „Cazinoul", Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria", Facultatea de Arte şi Peninsula tomitană, unicat prin specificul şi atmosfera specială. Cetatea Tomis şi întreaga Dobroge au fost dintotdeauna un loc binecuvântat de Dumnezeu, unde trăiesc în armonie 17 etnii.
 
- În final, lansează o invitaţie la vernisajul de pe 14 iunie!
 
- Florin Stoiciu şi invitaţii săi vă aşteaptă cu drag pe toţi iubitorii de frumos la vernisajul expoziţiei „Gestul în desen/Desenul pe pânză", la Muzeul de Artă, vineri, 14 iunie, ora 13.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi vizualiza CV-ul artistului Ion Tiţoiu
 
Citeşte şi:
 

Cotidianul ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect cultural în premieră „Gestul în desen“ / „Desenul pe pânză“ - o expoziţie-experiment ce resuscitează viaţa artistică a Constanţei

„Gestul în desen“ / „Desenul pe pânză“ - Argument expoziţional (document)

„Gestul în desen“ / „Desenul pe pânză“ - un festival al artei la Constanţa (document)

#sărbătoreșteDobrogea. ZIUA de Constanța, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Monica Stoian - „Uneori, cineva crede în noi mai mult decât credem noi înşine“ (document)

#sărbătoreşteDobrogea. ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Cristian Tarbă - „Florin a reuşit să strângă laolaltă un număr de artişti senzaţionali“ (document)

#sărbătoreşteDobrogea. ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect în premieră Napoleon Tiron, despre „Gestul în desen“ - „Secunda include gestul, iar gestul are o semnificaţie spirituală, ducând fiinţa la întrebări“

Ti-a placut articolul?

Comentarii