Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:35 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Art Gallery Constanţa Finisaj urmat de vernisaj Eugen Raportoru

ro

16 Sep, 2019 00:00 2962 Marime text

Timp de 10 zile, pe simezele Art Gallery Constanţa (situată la etajul al doilea al Tomis Mall), au putut fi admirate lucrările a opt absolvenţi ai Facultăţii de Artă din cadrul Universităţii „Ovidius”, pregătiţi de prof. univ. dr. Florin Stoiciu şi lect. univ. dr. Răzvan Constantin Caratănase. Este vorba despre Lidia Corladi, Viorel Ungureanu, Andreea Ifrim, Diana Munteanu, Lidia Elena Panait, Mina Tompe, Maria Dumitrache şi Monica Stoian.

Astăzi, de la ora 16, este programat finisajul acestei expoziţii, un concept interesant despre care ne-a vorbit recent maestrul Florin Stoiciu, cel care avea să introducă în România această noţiune inedită în peisajul artei vizuale încă de acum două decenii, dar care, iată, la Constanţa a ajuns abia acum.

Finisajul va fi urmat imediat, miercuri, 18 septembrie, de un vernisaj, de la ora 17, pe aceleaşi simeze „păstorite” de Dorin Barbu „aşezându-se” lucrările semnate de Eugen Raportoru.

Aşadar, vor fi vernisate lucrările unui artist consacrat de data aceasta, pe care aţi avut ocazia să-l cunoaşteţi prin intermediul cotidianului ZIUA de Constanţa, în cadrul proiectului „Gestul în desen”/„Desenul pe pânză”.

La 14 ani Eugen Raportoru avea prima expoziţie personală, iar la 40 de ani s-a înscris la facultate. Între timp, a lucrat ca zugrav. Îi poartă un profund respect meşterului său Ion Brodeală, pe care îl declară părintele său spiritual. A absolvit masterul la aproape 50 de ani. A participat la zeci de expoziţii în ţară şi străinătate. A ajuns să expună la „Royal Academy” din Londra.

Curatorii expoziţiei - organizate, în parteneriat, de Centrul Cultural „Ionel Perlea”, Consiliul Judeţean Ialomiţa şi Centrul Naţional de Cultură a Romilor - sunt Ovidiu Hurezeanu şi prof. univ. dr. Florin Stoiciu. Lucrările lui Eugen Raportoru pot fi admirate până pe 10 octombrie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii