Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:35 06 12 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#sărbătoreșteDobrogea. ZIUA de Constanța, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Gheorghe Fărcașiu - „«Gestul în desen», o manifestare cu participanți ai vieții artistice foarte diferiți“ (document)

ro

07 Jun, 2019 00:00 984 Marime text
Cotidianul ZIUA de Constanţa este partener al proiectului cultural „Gestul în desen“ / „Desenul pe pânză“ - o expoziţie-experiment realizată de Florin Stoiciu, care va fi vernisată pe 14 iunie la Muzeul de Artă din Constanţa. În fiecare zi, până pe 13 iunie, îi veţi cunoaşte, rând pe rând, pe toţi expozanţii portretizaţi de Florin Stoiciu, prin intermediul cotidianului ZIUA de Constanţa, care vă va oferi posibilitatea nu numai de a le studia CV-ul, ci şi de a-i descoperi şi altfel, într-un scurt interviu la care au fost „supuşi” de drd. Anastasia Stoiciu, organizator al expoziţiei.
 

 
- Care este legătura ta cu Florin Stoiciu  și cu expoziția-eveniment „Gestul în desen/Desenul pe pânză”, la care participi?
 
- Florin Stoiciu este un artist, un bun prieten și un animator, el reușește să adune în jurul său mulți artiști cu preocupări diverse, cu teme diverse precum: „Gestul în desen/Desenul pe pânză”, la care am fost invitat să  particip și eu. Bătrâne, mi-a zis, dai o ceramică și un desen pe pânză legate între ele! Ce era să fac? M-am conformat. 
     
- Ce reprezintă pentru tine Constanța (Dobrogea)? Un mesaj...
 
- Dobrogea? Păi, aproape totul, sunt de 45 ani dobrogean, adică de o viață! Nu sunt în stare astăzi să mă văd în afara acestui miraculos spațiu care te îmbie la vise, pe care, apoi, să încerci să le materializezi. Ce ai putea dori mai mult ? Poate timp, dar asta nu mai ține de noi.
 
- În final, lansează o invitație la vernisajul de pe 14 iunie!
 
- Cred că o să fie o manifestare artistică interesantă, inedită, amplă, utilă și mediului academic, cu participanți ai vieții artistice foarte diferiți, cu artiști importanți contemporani, cu un Stoiciu desenator de clasă. Eu unul n-am văzut de la regretatul Costel Badea un portretist mai bun! Închei scurt: poftiți la vernisaj, ca altfel nici nu știți ce veți pierde!
 
În secțiunea „Documente“ puteți descoperi mai multe despre artistul dobrogean Gheorghe Fărcașiu
 
Citește și:

Cotidianul ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect cultural în premieră „Gestul în desen“ / „Desenul pe pânză“ - o expoziţie-experiment ce resuscitează viaţa artistică a Constanţei
 
„Gestul în desen“ / „Desenul pe pânză“ - Argument expoziţional (document)

„Gestul în desen“ / „Desenul pe pânză“ - un festival al artei la Constanţa (document)
 
#sărbătoreşteDobrogea. ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Nicu Covaci (Phoenix) - „Mă bucur că am prilejul să arăt câteva dintre lucrările mele, în care am pus mult suflet“ (document) 
 
#sărbătoreşteDobrogea. ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Mariana Constantinescu - „E o provocare să expui într-un muzeu alături de mari personalităţi ale graficii româneşti“ (document)
 
#sărbătoreşteDobrogea. ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Răzvan Caratănase - „La «Gestul în desen», artistul este flancat de câteva somităţi ale culturii române“
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii