Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:35 06 12 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#sărbătoreșteDobrogea. ZIUA de Constanța, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Gheorghe Caruțiu - „Multitudinea de abordări stilistice va crea ineditul acestei expoziții“ (document)

ro

06 Jun, 2019 00:00 1068 Marime text
Cotidianul ZIUA de Constanţa este partener al proiectului cultural „Gestul în desen“ / „Desenul pe pânză“ - o expoziţie-experiment realizată de Florin Stoiciu, care va fi vernisată pe 14 iunie la Muzeul de Artă din Constanţa. În fiecare zi, până pe 13 iunie, îi veţi cunoaşte, rând pe rând, pe toţi expozanţii portretizaţi de Florin Stoiciu, prin intermediul cotidianului ZIUA de Constanţa, care vă va oferi posibilitatea nu numai de a le studia CV-ul, ci şi de a-i descoperi şi altfel, într-un scurt interviu la care au fost „supuşi” de drd. Anastasia Stoiciu, organizator al expoziţiei.
 

 
- Care este legătura ta cu Florin Stoiciu și cu expoziția-eveniment  „Gestul în desen. Desenul pe pânză“, la care participi? 
 
- Legătura cu Florin Stoiciu este că facem parte din aceeași generație de artiști, că am studiat amândoi la Facultatea de Arte din București. Am fost formați de profesori artiști, care ne-au insuflat o anumită atitudine despre artă - despre cum trebuie văzută și înțeleasă imaginea plastică. Principiile lor ne urmăresc permanent în creația noastră artistică. Cred că aceste lucruri ne leagă. „Gestul în desen/Desenul pe pânză” este un experiment, un dialog cu colegii noștri din diferite generații de artiști cu privire la ce înseamnă desenul în momentul actual.
Multitudinea de abordări stilistice va crea ineditul acestei expoziții.
 
- Ce reprezintă pentru tine Constanța (Dobrogea)? Un mesaj…
 
- Dobrogea (Constanța) este ținutul în care m-am născut și am trăit. Iar dacă erau locuri și mai atrăgătoare din România pentru inspirație picturală, le-aș fi ales pe acelea și m-aș fi mutat acolo. Acest ținut miraculos, pe care îl descopăr în fiecare zi altfel, mă inspiră și sunt fericit că exist aici.
 
Mesajul meu pentru constănțeni este să poată descoperi, cu ajutorul artiștilor vizuali, misterele și frumusețile acestor locuri. Să poată deveni participanți direcți la evenimentele culturale din urbea noastră.
 
- Lansează o invitație la acest eveniment într-o frază sau câteva propoziții, într-un mod inedit!
 
- Expoziția eveniment pe care o lansează Florin Stoiciu îmi doresc sa devină un dialog real cu concetățenii noștri, unde să putem dezbate împreună încotro merge arta, ce tendințe artistice apar. Să descoperim împreună un mod de a vedea realul din jurul nostru.
Expoziția, cu transfigurările sale plastice inedite, va crea un dialog real, între artiști, pe de o parte, și participanți, pe de altă parte.
 
În secțiunea „Documente“ puteți vizualiza CV-ul lui Gheorghe Caruțiu
 
Citește și:
 

Cotidianul ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect cultural în premieră „Gestul în desen“ / „Desenul pe pânză“ - o expoziţie-experiment ce resuscitează viaţa artistică a Constanţei

„Gestul în desen“ / „Desenul pe pânză“ - Argument expoziţional (document)

„Gestul în desen“ / „Desenul pe pânză“ - un festival al artei la Constanţa (document)

#sărbătoreşteDobrogea. ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Nicu Covaci (Phoenix) - „Mă bucur că am prilejul să arăt câteva dintre lucrările mele, în care am pus mult suflet“ (document) 

#sărbătoreşteDobrogea. ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Mariana Constantinescu - „E o provocare să expui într-un muzeu alături de mari personalităţi ale graficii româneşti“ (document)

#sărbătoreşteDobrogea. ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Răzvan Caratănase - „La «Gestul în desen», artistul este flancat de câteva somităţi ale culturii române“

Ti-a placut articolul?

Comentarii