Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:41 06 12 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#sărbătoreșteDobrogea. ZIUA de Constanța, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Anca Ciofîrlă - „«Gestul în desen», un proiect puternic, care are nevoie de public activ“

ro

06 Jun, 2019 00:00 884 Marime text
Cotidianul ZIUA de Constanţa este partener al proiectului cultural „Gestul în desen“ / „Desenul pe pânză“ - o expoziţie-experiment realizată de Florin Stoiciu, care va fi vernisată pe 14 iunie la Muzeul de Artă din Constanţa. În fiecare zi, până pe 13 iunie, îi veţi cunoaşte, rând pe rând, pe toţi expozanţii portretizaţi de Florin Stoiciu, prin intermediul cotidianului ZIUA de Constanţa, care vă va oferi posibilitatea nu numai de a le studia CV-ul, ci şi de a-i descoperi şi altfel, într-un scurt interviu la care au fost „supuşi” de drd. Anastasia Stoiciu, organizator al expoziţiei.
 
 

 
- Care este legătura ta cu Florin Stoiciu și cu expoziția eveniment  „Gestul în desen. Desenul pe pânză“, la care participi? Ce provocare reprezintă pentru tine această expoziție?  
 
- Florin îmi este un prieten drag și expoziția reprezintă, prin anvergura ei, prin organizare, selecție și temă, o provocare pe care o primesc cu drag. Îmi place să desenez și desenul pe pânză nu îmi este necunoscut. Desenul stă până la urmă la baza oricărei lucrări și foarte diferitele moduri în care va fi abordat va face ca expoziția să fie complexă și valoroasă.
 
- Ce reprezintă pentru tine Constanța (Dobrogea)?
 
- Un spațiu vast cultural, în care mă simt bine, un melanj valoros pentru un om de cultură, un potențial uriaș care trebuie folosit cât mai înțelept cu putință. Este un loc în care mă bucur că sunt, unde ajung mai rar decât aș dori și în care mă reîntorc mereu entuziastă.
 
- Un mesaj pentru Constanța...
 
- Constanța, ești un oraș atât de frumos, bogat istoric, bogat cultural, educat și dinamic. Continuă așa și alătură-i trecutului tău cosmopolit un viitor pe măsură!
 
- Lansează o invitație la acest eveniment!
 
- Vă aștept la „Gestul în desen/Desenul pe pânză”! Vă aștept pentru că suntem o echipă câștigătoare într-un proiect mare, puternic, care are nevoie de un public activ și dumneavoastră sunteți publicul pe care ni-l dorim. Ne dorim ca tu, omule din Constanța, să vii să ne vezi, pentru că suntem parte din orașul tău!
 
Despre Anca-Maria Ciofîrlă
 
Este licențiată în arte și doctorand al Facultății de Arte și Design din cadrul Universității de Vest din Timișoara, artist, curator, organizator de evenimente și profesor la Liceul de Arte Plastice „N. Tonitza” din București. Stagii de școlarizare în Polonia, Germania și Italia. A participat la peste 80 de expoziții colective. A obținut premiul pentru Europa de Est — UNESCO Poster Competition. Autoarea expoziției personale Face to face, de la Palatele Brâncovenești de la Mogoșoaia (2017). A participat la rezidențe de creație la Lazărea, Csongrad, Buziaș, Pitești, Sozopol. În anii 2015 și 2016 a reprezentat România la Festivalul Internațional Francofon „Soleil”, în Bulgaria. Coordonează Galeria Montage și organizează evenimente culturale.
 
https://www.banatulazi.ro/cred-in-emotiile-profunde-care-transforma-fetele-interviu-cu-artista-vizuala-anca-maria-ciofirla/
 
Citește și:

Cotidianul ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect cultural în premieră „Gestul în desen“ / „Desenul pe pânză“ - o expoziţie-experiment ce resuscitează viaţa artistică a Constanţei

„Gestul în desen“ / „Desenul pe pânză“ - Argument expoziţional (document)

„Gestul în desen“ / „Desenul pe pânză“ - un festival al artei la Constanţa (document)

#sărbătoreşteDobrogea. ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Nicu Covaci (Phoenix) - „Mă bucur că am prilejul să arăt câteva dintre lucrările mele, în care am pus mult suflet“ (document) 

#sărbătoreşteDobrogea. ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Mariana Constantinescu - „E o provocare să expui într-un muzeu alături de mari personalităţi ale graficii româneşti“ (document)

#sărbătoreşteDobrogea. ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Răzvan Caratănase - „La «Gestul în desen», artistul este flancat de câteva somităţi ale culturii române“

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii