Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:31 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Concert-eveniment Terapie muzicală cu Adrian Petrescu și orchestra Teatrului „Oleg Danovski“ (video)

ro

24 Mar, 2018 00:00 3155 Marime text
Un dirijor, un saxofon și o orchestră. Temperaturi sub 0 grade Celsius afară, dar o atmosferă extrem de caldă și de înălțătoare în sala Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“, pe a cărui scenă Adrian Petrescu a fost, vineri seară, dirijor și solist saxofon soprano.

Intitulat „Bijuterii muzicale“, concertul simfonic a avut strălucire și un farmec aparte, de nedescris. El a fost o mărturie vie a faptului că muzica bună are puterea de schimba stări de spirit, de a înălța, de a fi sursă de bucurie, de a netezi asperități.

În program s-au regăsit „bijuterii muzicale“ de o mare valoare: Glinka - uvertura la opera „Ruslan și Ludmila“, Bizet - Farandola din Suita nr. 2 „L`Arlesienne“, Rodrigo - „Mon Amour“ (solo saxofon soprano), Rossini - uvertura la opera „La Gazza Ladra“, Sartori - „Con te partiro“ (solo saxofon soprano), Strauss - „Cachucha Galop“, Badelt - „Pirații din Caraibe“, Lovland - „You Raise Me Up“ (solo saxofon soprano), Sostakovici - Vals nr. 2 din Suita de jazz și Gimenez - „La boda de Luis Alonso“.

După fiecare piesă, publicul a aplaudat îndelung, finalul fiind răsplătit doar cu un bis, deși intensitatea cu care s-a aplaudat ar mai fi însemnat cel puțin o revenire pe scenă.

„Programul a fost bine ales, astfel încât să fac publicul din Constanța să se relaxeze, să se simtă bine. A fost, într-adevăr, o seară deosebită, orchestra a răspuns foarte bine, cu drag, iar acest lucru mă face să revin aici și altă dată. Publicul a fost extraordinar. Dragostea pentru muzica adevărată, muzica cultă înseamnă mult, mai ales că publicul a venit la concert pe o astfel de vreme“, a spus, în culise, după terminarea concertului, maestrul Adrian Petrescu.

Sursa foto: ZIUA de Constanța

Citește și:

Vineri, la Teatrul „Oleg Danovski“. Artistul care a cântat cu Angela Gheorghiu, Plácido Domingo și José Carreras vine la Constanța

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii