Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:08 27 11 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decizie definitivă în cazul morții scafandrilor la Eforie!

ro

22 Oct, 2021 00:00 1086 Marime text

 
  • Tragedia a avut loc la data de 09 aprilie 2021, în zona localităților Eforie Nord respectiv Eforie Sud, la aproximativ 500 metri în largul Mării Negre
 
Judecătorii de la Tribunalul Constanța Constanța au luat prima deciziei definitivă în cazul morții scafandrilor Ștefan-Adrian Strungaru, de 32 de ani, din Iași, biolog marin, cercetător în cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza“ din Iași România, și Matei Emil Marian, 54 de ani, din Mangalia.
 
Cei doi au decedat, la data de 09 aprilie 2021, în zona localităților Eforie Nord respectiv Eforie Sud, la aproximativ 500 metri în largul Mării Negre.
 
Ieri, 21 octombrie 2021, Tribunalul Constanța a respins, ca nefondată, contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, împotriva deciziei pronunţată de Judecătoria Constanţa, în dosarul penal nr. 24537/212/2021/a2, prin care a fost respinsă propunerea de luare a unei măsuri preventive în cauză, faţă de inculpata Societatea de Cercetare a Biodiversităţii şi Ingineria Mediului AON S.R.L.
 
Decizia tribunalului este definitivă.
 
Recent, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța a dispus trimiterea în judecată a lui Traian Răzvan Petrescu, administrator al Societății de Cercetare a Biodiversității și Ingineria Mediului AON S.R.L., Traian Petrescu, director general al Societății de Cercetare a Biodiversității și Ingineria Mediului AON S.R.L și persoana juridică Societatea de Cercetare a Biodiversității și Ingineria Mediului AON SRL.
 
Cei trei sunt acuzați de ucidere din culpă și neluare a măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.
 
Dosarul se află pe rolul Judecătoriei Constanța.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Scurt pe doi!
Oficial! Cum s-a produs, de fapt, tragedia de la Eforie. Șase luni de la moartea scafandrilor Strungaru și Matei (document+video)

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii