Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:23 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce spune prefectul județului Tulcea. 28 de medici de familie s-au alăturat campaniei de vaccinare în propriile cabinete

ro

05 May, 2021 11:03 1317 Marime text

  • La nivelul județului Tulcea 28 de medici de familie (13 din mediul urban, 15 din mediul rural) s-au alăturat campaniei de vaccinare în propriile cabinete.
Ieri, 4 mai, au fost distribuite către medicii de familie primele doze de vaccin Johnson&Johnson (Janssen) pentru a începe imunizarea împotriva Covid-19.

La nivelul județului Tulcea 28 de medici de familie (13 din mediul urban, 15 din mediul rural) s-au alăturat campaniei de vaccinare în propriile cabinete. Fiecare medic a primit câte 25 de doze de vaccin.

Prefectul județului Tulcea, Marcel Ivanov:

“Le mulţumesc tuturor medicilor care au acceptat să facă parte din această campanie de vaccinare. Prin imunizare putem spera la viața anterioară pandemiei. Invit medicii de familie care încă nu s-au alăturat campaniei de vaccinare în cabinete să o facă cu încredere.

Ei sunt cei care își cunosc cel mai bine pacienții și se bucură de încrederea acestora, un plus în luarea deciziei de a se imuniza.”

Fiecare medic de familie va adopta propriul program de vaccinare.

Vaccinul Janssen va fi într-o singură doză, deci nu este nevoie de rapel, iar acest ser poate fi administrat tuturor persoanelor peste 18 ani. Pe teritoriul României s-au înscris până în prezent 3.035 de medici de familie.

*De precizat faptul că cifrele se schimbă de la o zi la alta.

Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii