Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:24 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstantaEsteBine Ziua 41 - 10.02.2022. Astăzi sărbătoresc perfecțiunea

ro

10 Feb, 2022 09:46 1521 Marime text


Când am scris data de astăzi, 10 februarie și m-am gândit la numerologie, pentru mine cifra 10 este atașată de școală și evaluările școlare.
 
Timp de zeci de ani m-am străduit să iau note de 10, lăsând energie și emoții nenumărate pe câmpul de bătălie al gândirii magice despre școală.
 
Exact precum copiii moderni se străduie cu toate puterile lor să câștige jocurile virtuale ce îi fac dependenți de inteligența artificială, la fel copiii din trecutul meu personal erau prinși în alte jocuri (tot virtuale) de a-și demonstra valoarea pe tărâmul minții.
 
Mintea este stăpâna vieții noastre, chiar din momentul intrării în locurile de domesticire numite școli. O hrănim, o îngrijim, o adulăm, îi admirăm pe cei care au minți ”lucrate” și sofisticate, o punem pe piedestal și-i permitem să ne ghideze mare parte din viață. Stăpâna despotică numită minte are un scop pe care ni-l impune continuu, numit ”perfecțiune”.
 
Suntem împinși, atât în școală, cât și în viața de după, să atingem ”perfecțiunea” (desigur, definită diabolic de chiar mintea cea șireată).
 
 
Mesajele din școală sunt ”10 este pentru profesori, 9 pentru premianți, voi ceilalți, de la nota 8 în jos”. Cu alte cuvinte ”Nu vei fi niciodată destul de bun”.
 
 
Mesajele din viața zilnică, bazată pe comparație cu ceilalți și competiție (mintea adoră concursurile) sunt ”cine te crezi tu să faci asta sau ailaltă”, sau ”Dacă erai destul de bun, tu ai fi predat acum”. Și multe astfel de texte.
Mintea este maestra cuvintelor și stăpâna scenariilor.
 
Perfecțiunea a fost mereu simbolizată prin cifra 10, în cultura în care am fost domestitică.
Am dorit să iau de fiecare dată 10. Uneori, l-am luat pe merit. Alteori, am mai colaborat cu unul sau altul să iau 10 și mi s-a spus că ”am trișat”. Mesajul primit a fost clar: ”colaborezi cu alții, este greșit”. Zeci de ani am primit mesajul acesta. A rămas mult timp în sistem.
După fiecare notă 10 îmi era puțin timp bine și apoi apărea o tristețe și mai mare. Bucuria era foarte scurtă. Tristețea care venea după era învăluită în textul ”dacă data viitoare nu mai pot să iau 10?”.
 
Oricum aș fi procedat, perfecțiunea nu-mi aducea mulțumire și fericire. Pentru că mă lega de performanță și de standarde ce necesitau atinse. Ar fi trebuit mereu să folosesc totalitatea resurselor să împlinesc cererile minții.
Iar corpul meu s-a revoltat la un moment dat. Pentru că mintea, în planurile sale șirete, l-a neglijat complet. ”Nu ai timp să mergi la sport, ai de învățat”. ”Nu pierde timpul cu joaca (mișcarea corpului), citește mai bine ceva”.
 
Perfecțiunea a venit peste mine toată copilăria și în fața imposibilității atingerii și mai ales, a menținerii sale, s-a dezvoltat un zid de timiditate și neîncredere în sine.
 
 
Când am descoperit alianța neloială între minte și corp, revolta interioară a fost mare. Fiecare trezire se însoțește de o stare de neplăcere, pentru că nu-ți este bine să realizezi că ai fost îndrumat eronat (citește ”păcălit”).
 
După ce se trece prin revoltă, se ajunge la o înțelegere și acceptare și se ia la studiat perfecțiunea, ca și noțiune și concept mental. Se întoarce pe toate părțile și se supune validării.
Ce am aflat despre perfecțiune și merită sărbătorit astăzi?
Perfecțiunea aparține acțiunilor nu rezultatelor. Când fac tot ce pot mai bine, cu energia pe care o am și cunoașterea din acel moment, m-am comportat perfect. Sau mai degrabă, impecabil, un alt cuvânt mai practic pentru perfecțiune. Poate nu am obținut rezultatele așteptate. Nu am câștigat bătălia, nu am luat examenul, nu mi-a ieșit produsul. Dar am învățat ceva despre puterile și posibilitățile mele.
 
Perfecțiunea este naturalul Mamei Pământ, care în fiecare fir de iarbă, fiecare arbore și plantă, insectă și animal, combină tipare complexe și formează modalități ingenioase de exprimare a vieții. În cele mai imperfecte părți ale Naturii este atât de multă perfecțiune încât plimbările în aer liber te învață corporal mult mai multe despre acest cuvânt, decât anii de stat în camere închise și citit cărți.
 
Echipa de la studioul Vitality Pilates pregătește un retreat de mișcare și detox în Natură, în Delta Dunării, în luna mai. https://vitalitystudio.ro/vitality-retreat-in-delta.../
 
Dacă doriți o contopire cu perfecțiunea naturii, alături de suflete căutătoare de aventuri, sunteți bineveniți în mijlocul Naturii uimitoare a Deltei.
 
Astăzi sărbătoresc perfecțiunea fiecărei zile, cu energia și dinamica ei, cu provocările și revelațiile care vin. În Webinarul despre Cristale de ieri, am fost martora perfecțiunii colaborării între femei mature și experimentate. Perfecțiunea cristalelor și a dinților s-a împletit cu perfecțiunea prezentării și am petrecut două ore într-o energie de vibrație de înaltă calitate.
Astăzi este o nouă zi. O nouă vibrație a lumii.
 
O nouă șansă de a redefini termenii oferiți de minte în beneficiul corpului și al vieții noastre. Suntem perfecți așa cum suntem acum, în acest moment. Și orice vine azi în viața noastră este exact așa cum este nevoie să fie. Curgerea forței vieții este perfectă, iar noi călătorim cu ea, cât timp respirăm și mișcăm corpul fizic.
 
Vă doresc tuturor o zi imperfect de perfectă, în care să faceți fiecare gest și acțiune cât de bine și prezent posibil, în maximul abilităților voastre de astăzi.
Să ne fie bine tuturor,

Cu iubire
 
Sursa foto și text: Facebook/ Zyanna Orinda
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii