Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:42 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un teren retrocedat de aproape 900 mp de lângă Delfinariu, expropriat pentru fluidizarea circulației pe bulevardul Mamaia. Vezi cine este proprietarul!

ro

29 Feb, 2020 00:00 4951 Marime text

Consilierii locali municipali au aprobat în ședința de Consiliul Local Municipal „Amenajarea zonei adiacente accesului principal în Complexul Muzeal de Științe ale Naturii prin fluidizarea circulației pe bd. Mamaia, municipiul Constanța”.


Proiectul vizează fluidizarea traficului în zona Delfinariu, Primăria intenționând să facă modificări atât la scuarul pietonal, la stația de autobuz, cât și la stația de taxiuri din apropiere.
Terenul unde se vor face amenajări, în suprafață de 1.700 mp, din care aproximativ 920 mp sunt proprietăți private, va face obiectul unei exproprieri de utilitate publică conform Legii 255/2010, a anunțat Decebal Făgădău în conferința de presă de după ședința de consiliu.


Potrivit unor surse, terenul 920 mp a fost achiziționat prin contractul de vânzare-cumpărare nr. 6787/1.10.2003. Proprietarul acestuia este Valentin Manea. Primarul Făgădău a afirmat în conferința de presă de după ședința de CLM că terenul a fost retrocedat de vechea administrație.


„Terenul de la gard până la bulevard va fi expropriat. Nu știu cât o să dureze. Din momentul în care avem terenul, în trei zile începem asfaltarea. În România, știi când începi un lucru, nu știi când îl termini. Trotuarul se află într-o zonă precară și aparține unui proprietar. Proiectul nu cuprinde și reamenajarea intersecției, una dintre cele mai complicate din municipiu. Mi-am asumat decizii care au schimbat radical zona. Acolo avem nevoie de soluții inteligente”, a spus Decebal Făgădău. Primarul a mai spus că proprietarul terenului va afla din presă despre expropriere.
Proiectul prevede, printre altele, amenajarea unei stații de autobuz de-a lungul scuarului pietonal și a unei stații de taxi de-a lungul trotuarului.


Proiectul propus urmărește eliminarea deficiențelor circulației rutiere și pietonale constatate, în contextul îmbunătățirii mobilității în municipiul Constanța conform obiectivelor Planului de Mobilitate Urbană Durabilă - PMUD, ca plan strategic orientat spre creșterea calității vieții și satisfacerea cererii de mobilitate a persoanelor, cu accent particular pe următoarele obiective generale: creșterea accesibilității pentru pietoni și extinderea zonelor pietonale; creșterea calității și ponderii transportului public, creșterea măsurii de siguranță pentru pietoni prin crearea scuarului pietonal și reducerea poluării aerului în ceea ce privește emisiile de noxe și a nivelului de zgomot. 


Citește și:

Primăria Constanța, expropriere pentru amenajarea zonei adiacente accesului principal în Complexul Muzeal de Științe ale Naturii (documente)


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii