Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
07:57 07 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

RLSV-ul va fi supus votului Consiliului Local Municipal, cu anumite mențiuni, pe care nu le cunoaște nimeni din primăria Constanța!

ro

15 Jun, 2021 00:00 2862 Marime text
  • Primăria Constanța a făcut recepția Registrului Spațiilor Verzi (RLSV)
  • Potrivit Biroului de presă al Primăriei Constanța, urmează ca documentul să fie aprobat prin Hotărâre de Consiliu Local, într-o proximă ședință de Consiliu Local
  • RLSV este o documentaţie care se constituie ca un sistem informaţional de evidenţă şi inventariere sistematică a terenurilor din intravilanul unei localităţi definite ca spaţii verzi conform Legii nr. 24/2007 şi Ordinului nr. 1466/2010
 

Primăria Constanța a făcut recepția Registrului Spațiilor Verzi (RLSV), potrivit Biroului de presă al Primăriei Constanța.
Urmează ca documentul să fie aprobat prin Hotărâre de Consiliu Local, într-o proximă ședință de Consiliu Local, cu anumite mențiuni, pe care nu le cunoaște niciun angajat din primăria.

Ciudat este că, deși viceprimarul USR, Florin Cocargeanu este cel care are în subordine gestionarea spațiilor verzi, acesta nu fusese încă consultat cu privire la conținutul final al RLSV.

Într-o primă variantă a Registrului fuseseră incluse din neglijență de la Insula Ovidiu, până la unități militare și zone industrial.
Acesta a fost motivul pentru care actuala administrație a cerut o nouă variantă a acestui Registru.

Amintim că Registrul local al spațiilor verzi din municipiul Constanța se realizează prin contractul cu nr. 73491/03.05.2018. Consorțiul de firme care Theotop – Syergetics – ESRI România a câștigat contractul pentru realizarea Registrului Spațiilor Verzi care ar fi trebuit să fie gata în noiembrie anul trecut pentru suma de 1.716.828 de lei fără TVA. 

Vă reamintim că Primăria Constanţa a fost sancţionată contravenţional de două ori în perioada 2014-2015.
Sancţiunile au venit de la Garda Naţională de Mediu - Comisariatul Judeţean Constanţa, pentru nerespectarea unor prevederi cuprinse în Legea 24 din 2007, cunoscută şi sub denumirea de Legea spaţiilor verzi.


Administraţia locală a fost sancţionată contravenţional cu sume cuprinse între 100.000 şi 200.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor cuprinse la articolul 16, alin. 1 - neconstituirea Registrului spaţiilor verzi şi articolul 10, alin. 1 - neefectuarea auditului suprafeţei, calităţii şi accesibilităţii spaţiilor verzi.

Potrivit legii, autorităţile locale aveau obligaţia să întocmească Registrul spaţiilor verzi până la data de 1 ianuarie 2011, adică pe vremea când era încă primar Radu Mazăre. 
 
În 2017, Municipiul Constanţa a organizat o procedură publică pentru atribuirea contractului „Elaborarea Registrului local al spaţiilor verzi din municipiul Constanţa“.
 
RLSV este o documentaţie care se constituie ca un sistem informaţional de evidenţă şi inventariere sistematică a terenurilor din intravilanul unei localităţi definite ca spaţii verzi conform Legii nr. 24/2007 şi Ordinului nr. 1466/2010.
 
Elaborarea Registrului local al spaţiilor verzi din municipiul Constanţa se va realiza prin două activităţi:


1. Realizarea şi implementarea Sistemului informatic al spaţiilor verzi (SISV), reprezentat de un ansamblu de licenţe software GIS şi de date textuale şi grafice cuprinse într-o bază de date relaţională, concepută ca un sistem unitar care se va integra cu sistemul informatic existent în cadrul Primăriei;

2. Realizarea RLSV, care se va constitui în mai multe etape, reprezentând toate lucrările tehnice geodezice, topografice, de cartare a spaţiilor verzi, necesare pentru întocmirea planurilor, a hârtiilor şi a fişei spaţiului verde, precum şi pentru constituirea seturilor de date şi informaţii specifice privind speciile de arbori şi vegetaţia existentă, cu determinarea indicilor calitativi şi cantitativi necesari pentru a reprezenta baza de date a SISV.
 
Potrivit aplicaţiei RLSV, în prezent, în municipiul Constanţa, sunt 533.290 de hectare de spaţiu verde amenajat.

De asemenea, din inventarul ierbii şi al copacilor reiese că suprafaţa destinată parcurilor, parcurilor sportive, parcurilor expoziţionale este de 422.117 mp.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Constănțeanul supărat. Draftul Registrului Local al Spaţiilor Verzi, greu de descifrat "Au apărut și au dispărut zone verzi, de ce?"


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii