Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:41 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Printre participanţi se va afla şi soţia primarului din Balchik Corişti din ţară şi din străinătate, într-un concert coral extraordinar la Cernavodă

ro

20 Nov, 2013 00:00 1480 Marime text
Oraşul Cernavodă pregăteşte o nouă ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică Corală I. D. Chirescu. Cea de a 32-a ediţie a evenimentului va avea loc în acest week-end. Festivalul debutează sâmbătă, 23 noiembrie, la ora 16.00, cu secţiunea laică, ce se va desfăşura în sala de spectacole a Casei de Cultură. Duminică, de la ora 15.00, va avea loc secţiunea religioasă a evenimentului. Aceasta se va ţine în Biserica Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, un lăcaş de cult vechi de 150 de ani, un simbol al comunităţii creştin-ortodoxe din oraşul Cernavodă.

Festivalul cu tradiţie în muzica corală românească are ca scop omagierea marelui maestru al muzicii corale româneşti I. D. Chirescu, precum şi promovarea dragostei pentru frumos, pentru arta muzicală corală românească şi universală.
În fiecare an, evenimentul reuneşte ansambluri corale din ţară şi din străinătate. Sorina Popa, purtătorul de cuvânt al Primăriei Cernavodă, a precizat că printre soliştii participanţi se va afla în acest an şi soţia primarului din Balchik, Nikolai Anghelo. De asemenea, la festival vor fi prezenţi corişti din Silistra. Menţionăm că sosirea invitaţilor din Balchik nu este întâmplătoare: Primăria oraşului Cernavodă, condusă de primarul Gheorghe Hânsă, a încheiat un acord de înfrăţire cu Primăria din Balchik. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii