Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:05 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a înființat Armonia Corala Bărbătească SRL. Ce spune purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului

ro

26 Aug, 2022 00:00 1560 Marime text
  • Informațiile privind înființarea societății au fost publicate în Monitorul Oficial al României nr. 3532/22.08.2022.
  • Părintele Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, a explicat, pentru ZIUA de Constanța că, cel mai probabil, firma a fost înființată pentru că era nevoie de o formă de organizare laică în țările străine unde corala concertează și unde cultele nu sunt recunoscute oficial de stat.
 
O firmă nouă de spectacole își face loc pe piața constănțeană de profil, fiind înființată de arhidiaconul Ion Iulian Dumitru, conducătorul Coralei Ortodoxe Armonia, a Arhiepiscopiei Tomisului!
 
Societeatea comercială a fost denumită Armonia Corala Bărbătească SRL, ocupându-se în principal de „activități suport pentru interpretare artistică (spectacole)“, iar printre codurile pentru activitățile secundare regăsindu-se, alături de altele, și activități de înfrumusețare și comerț cu motociclete.
 
Informațiile privind înființarea societății au fost publicate în Monitorul Oficial al României nr. 3532/22.08.2022.
 
Părintele Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, a declarat, pentru ZIUA de Constanța, că firma nu a fost înființată de Arhiepiscopia Tomisului.
 
De asemenea, preotul a explicat faptul că, cel mai probabil, a fost nevoie de această organizare juridică întrucât Corala Armonia participă la spectacole internaționale, în țări în care nu sunt recunoscute oficial cultele, așa încât este necesară și o formă de organizare laică.
 
Totodată, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului a precizat că nu știe de ce au fost menționate și activități secundare ce nu ar avea legătură propriu-zisă cu activitatea corului în sine, însă a explicat că este posibil ca așa să fi cerut legislația în vigoare, adăugând că fiecare om este liber să înființeze o societate după cum crede de cuviință, Arhiepiscopia neavând nicio implicare în această firmă.
 
„Este firma lor“
 
„Este firma lor, dacă așa spune Registrul Comerțului, ei au corala lor și se administrează cum consideră de cuviință, căci mai au concerte în străinătate. Este corala Arhiepiscopiei în sensul că funcționează în curtea noastră, dar oricine poate să înfiițeze o firmă cu orice acționari și cu orice denumire“, a explicat preotul Eugen Tănăsescu.
 
„Nu cunosc motivele pentru care și-au ales toate acele activități suplimentare, probabil este o cerință. Eu, de exemplu, când am avut inițial licența pe firmă, la radio (nr., Radio Dobrogea, postul de radio al Arhiepiscopiei Tomisului) luai o întreagă clasă de coduri CAEN, deci probabil sunt chestii specifice când îți deschizi firma, nu știu exact, s-a mai schimbat legislația. Probabil că au luat o întreagă clasă de coduri CAEN“, a mai adăugat purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei.
 
De asemenea, acesta a punctat că, cel mai probabil, firma a fost înființată pentru că era nevoie de o formă de organizare laică în țările străine unde corala concertează și unde cultele nu sunt recunoscute oficial de stat.
 
„Noi, când am făcut radioul, deși eram cult, ni s-a cerut să înființăm o firmă. Așa că am înființat o firmă pentru a lua licența la radio. Eu nu știu exact ce cerințe are dumnealui în activitate de a trebuit să își facă firma aceasta. Dacă are nevoie să participe la niște evenimente unde i se cere să aibă o firmă, probabil de aceea a făcut-o. Sunt state unde cultele nu sunt recunoscute la nivel de organizare juridică. Biserica Ortodoxă Română și parohiile de prin afară se organizează pentru nevoia Patriarhiei la nivel juridic intern, dar în alte state, ei nu au nicio recunoaștere, pentru că nu sunt recunoscute ca la noi“, a mai punctat părintele Tănăsescu.
 
„Sunt state care nu recunosc cultele, iar parohiile, dar și corala trebuie să aibă în fața acestora o organizare laică, deci cred că, cel mai probabil, firma au făcut-o pentru cor, pentru a putea participa în toate statele unde susțin concerte“, a mai precizat purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului.
 
Potrivit Registrului Comerțului, consultat la data de 25 august 2022, SC Armonia Corala Bărbătească SRL are sediul social în Valu lui Traian, pe strada Basarabiei nr. 6A, fondat și administrator fiind Ion Iulian Dumitru.
 
La sediul social, firma desfășoară următoarele activități: activităţi suport pentru interpretare artistică (spectacole), activităţi ale organizaţiilor religioase, comerţ cu amănuntul al discurilor şi benzilor magnetice cu sau fără înregistrări audio/video , în magazine specializate, dar și comerţ cu amănuntul efectuat în afara  magazinelor, standurilor, chioşcurilor şi pieţelor.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Interviu online cu arhidiaconul Iulian Dumitru, dirijorul Coralei Ortodoxe „Armonia“
„Consider că între muzică şi credinţă este o simbioză perfectă“ (galerie foto + video)

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii