Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:37 08 03 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Cumpăna, precizări importante despre lucrările la sistemul rutier de pe strada Nucilor

ro

25 May, 2020 00:00 1791 Marime text
  • În Cumpăna continuă proiectele demarate în acest an, constând în pietruirea și asfaltarea străzilor
  • De asemenea, se lucrează la finalizarea Grădiniței Sfânta Maria și la cea din parcul verde, dar şi la cele trei locuri de joacă pentru cei mai mici locuitori ai comunei.


Administraţia publică locală Cumpăna continuă proiectele demarate în acest an. Astfel, se execută lucrările de pietruire și asfaltare a străzilor din comună: Aleea G şi Aleea Izvorului, dar a străzilor în care au fost stopate lucrările la sfârșitul lunii noiembrie.


Referitor la defecţiunile aparute pe strada Nucilor, Primăria Cumpăna a făcut precizăti vizavi de sistemul rutier proiectat.
Peste fundaţia existentă se executa un strat de egalizare beton asfaltic, 6 cm strat din BAD22.4, geocompozit antifisură, şi 4 cm strat din BA16. În toamna anului trecut înainte de sistarea lucrărilor, proiectul rămas la stratul din BAD22.4. Pe stradă s-au executat de catre cetăţeni racorduri la diferite reţele de utilităţi cu putin timp înainte de execuţia stratului de binder. Pe strada Nucilor se desfăşoară tot traficul greu care traversează comuna Cumpăna. „Având în vedere că traficul greu se desfăşoară pe un sistem rutier nefinalizat, care nu a ajuns la capacitatea portantă proiectată, a determinat apariţia unor zone cu degradări. În momentul când se vor relua lucrările pe strada Nucilor, prima etapă va fi de reparare a acestor zone, după care va urma aşternerea geocompozitului antifisură şi execuţia stratului de uzură“, a mai spus Primăria Cumpăna.


De asemenea, Primăria Cumpăna a reluat lucrările la creșa din localitate, imediat după sărbătorile pascale, iar înscrierile se vor face începând cu finele lunii iunie. Nu în ultimul rând, se lucrează la finalizarea Grădiniței Sfânta Maria și la cea din parcul verde, dar şi la amenajarea a trei noi locuri de joacă pentru cei mai mici locuitori ai comunei. De asemenea, continuă dezinfecția la toate scările de blocuri din comună, unde vor fi montate și dozatoare cu dezinfectant.


Citeşte şi:

Tablete pentru copiii din Cumpăna Primarul Mariana Gâju – „Aveţi încredere că această perioadă grea, pentru întreaga omenire, va fi depăşită“ (video)

Continuă investițiile în Cumpăna Primarul Mariana Gâju - „Vom duce la bun sfârșit toate proiectele începute anul acesta“ (video)

O nouă licitație pentru elaborarea studiului de fezabilitate pentru Nodul Rutier Cumpăna A4 – DN 39E (document)

Ziua familiei, marcată la Cumpăna, prin plantare de stejari, simbol al trăiniciei și longevității (galerie foto)
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii