Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:09 27 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tablete pentru copiii din Cumpăna Primarul Mariana Gâju – „Aveţi încredere că această perioadă grea, pentru întreaga omenire, va fi depăşită“ (video)

ro

01 May, 2020 00:00 1706 Marime text

Încet, încet, gradul viaţa îşi reia cursu în comuna Cumpăna. În acest moment, echipele de muncitori și constructori execută lucrări de modernizare și asfaltare a drumurilor. De asemenea, continuă lucrările de construire a creșei de 100 de locuri şi a grădiniței cu program prelungit, de extindere și reabilitare a Grădiniței Sf. Maria. Nu în ultimul rând, se exinde rețeaua de canalizare. Echipele de muncitori respectă toate măsurile de protecție și restricțiile impuse prin Ordonanțele Militare și Starea de urgență


„După data de 15 mai, conform ordonanțelor militare, administrația publică locală Cumpăna va pune la dispoziția persoanelor de peste 65 de ani, fără aparţinători şi fără resurse financiare, câte două măşti pe zi și câte două perechi de mănuși. În funcţie de sponsorizările atrase, putem aplica această măsură de acordara gratuită a echipamentului de protecţie şi persoanelor vârstnice, care au o pensie de 700 de lei. De 1 mai, când mergeam la acele acele serbări câmpenești pe malul stânga Canalul Dunăre-Marea Neagră, vom sta acasă. Vă rog să fiţi prevăzători şi atenți cu cei din jurul dumneavoastră“, a transmis primarul comunei Cumpăna, ec. Mariana Gâju.


În ceea ce priveşte şcoala onilie, primarul Mariana Gâju a transmis că acei copii care nu au posibilitatea de a participa la orele online, vor primi tablete. „Dragi părinți, școala va începe în septembrie, de aceea până atunci orele se fac online. Din cei 1.364 de elevi de la Liceul «Nicolae Dumitrecu», doar 94 nu dispun de mijloacele necesare pentru a participa la şcoala online. Însă această problemă a suplimentării tabletelor pentru copii este rezolvată. Profesorii au primit deja, din partea primăriei comunei Cumpăna, 60 tablete, care vor fi transmise mai departe copiilor. Mai mult, prin parteneriatul Primăriei Cumpăna cu ONG-ul TICA din Tucia, 25 de copii de etnie romă vor primi şi ei tablete. Mai mult, un cadru didactic va dona, prin sponsorizări, 23 de tablete copiilor care nu le au. Administraţia publică locală va pregăti şcolile pentru desfăşurarea examenelor naţionale. Sălile de clasă vor fi igienizate şi sigure. Dragi locuitori ai comunei Cumpăna, staţi acasă şi aveţi încredere, bunăvoinţă şi credinţă că această perioada grea pentru întreaga omenire va fi depăşită doar cu ajutorul nostru“, a mai spus edilul comunei Cumpăna.


Citeşte şi:

Continuă investițiile în Cumpăna Primarul Mariana Gâju - „Vom duce la bun sfârșit toate proiectele începute anul acesta“ (video)

Ajutor de Paşte Pachete cu alimente de bază, oferite unui număr de 280 de bătrâni fără venituri, de Primăria Cumpăna


:
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii