Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:27 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanța a emis autorizația de construire pentru Teatrul de Stat. Ce lucrări vor fi efectuate

ro

16 Mar, 2021 00:00 1577 Marime text
  • Primăria Constanța a eliberat documentul necesar începerii lucrărilor din contractul „Creșterea eficienței energetice a imobilului Teatrului de Stat Constanța”
 
Primăria Constanța a eliberat Autorizația de Construire nr. 286 din data de 12 martie 2021 pentru UAT Municipiul Constanța prin primar Vergil Chițac.
 
Obiectivul documentului este „Creșterea eficienței energetice a imobilului Teatrului de Stat Constanța”. Valabilitatea documentului este de 12 luni.
 
4.863.953,22 lei este suma care a fost alocată pentru amenajarea și renovarea clădirii în care teatrul își desfășoară activitatea. Contractul de finanțare a fost semnat în data de 30 aprilie 2020 iar perioada de implementare este de 31 de luni., anunță primăria Municipiului Constanța.
 
În cadrul proiectului se vor executa mai multe tipuri de lucrări: consolidarea fundațiilor existente la sala teatrului și anexele laterale;  refacerea finisajelor interioare și exterioare;  termoizolarea pereților exteriori, a soclului și a acoperișului;  refacerea instalațiilor sanitare, termice, electrice și de ventilare; refacerea instalațiilor pentru alimentare cu apă potabilă, apă caldă de consum, canalizare menajeră și pluvială; înlocuirea sistemului electric și de iluminat; instalarea unui sistem independent de generare energie elctrică, folosind panouri fotovoltaice;  realizarea sistemului de management energetic integrat al clădirii (de tip Building Management System) pentru urmărirea, înregistrarea și eficientizarea consumurilor energetice ale clădirii.
 
Teatrul de Stat Constanţa, fostul teatru Tranulis, a fost început în aprilie 1927 şi terminat în septembrie, acelaşi an, după ce, în 1915, Primăria donase terenul viran de pe bulevardul Ferdinand colţ cu strada Mihai Viteazu, pentru construirea unei săli pentru teatru la malul mării.
 
Citește și:

Primăria Constanţa, proprietarul clădirii Teatrului de Stat, se apucă de reabilitarea acesteia

Tranulis a dăruit o sală de teatru Constanţei, Primăria reabilitează clădirea din temelii şi ia în calcul şi preluarea activităţii culturale
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii