Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:27 17 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 29.000 de persoane sunt beneficiare. Atenție, constănțeni. Modificări în programul RESPECT!

ro

27 Sep, 2021 00:00 8884 Marime text
  • Consilierii locali constănțeni vor vota joi, 30 septembrie a.c., un proiect de hotărâre privind modificarea Programului RESPECT
  • Viceprimarul Ionuț Rusu, în calitate de inițiator propune ca tichetele Respect să se acorde doar electronic
  • La fel ca și tichetele, cardurile vor putea fi folosite doar pentru achiziționarea de produse alimentare
  • Și în anul 2022, valoarea unui tichet va fi tot de 50 de lei
  • Programul funcționează în baza HCL nr. 24/23.02.2016
  • La nivelul municipiului Constanța, peste 29.000 de persoane sunt înscrise în Programul “RESPECT”
 
Consilierii locali constănțeni vor vota joi, 30 septembrie a.c., un proiect de hotărâre privind modificarea Programului RESPECT.

Viceprimarul Ionuț Rusu, în calitate de inițiator propune ca tichetele Respect să se acorde doar electronic, în vederea digitalizării activității Primărie Constanța și având în vedere pandemia de coronavirus.

Astfel, tichetele nu vor mai trimise prin Poștă, ci va fi emis un card, care va fi alimentat de 8 ori pe an, diminuându-se astfel și costurilor distribuirii tichetelor.

La fel ca și tichetele, cardurile vor putea fi folosite doar pentru achiziționarea de produse alimentare.

Plățile vor putea fi efectuate contactless, până la valoare de 100 de lei.

Potrivit proiectului care poate fi studiat în secțiunea „documente”, și în anul 2022, valoarea unui tichet va fi tot de 50 de lei.

Programul funcționează în baza HCL nr. 24/23.02.2016.

La nivelul municipiului Constanța, peste 29.000 de persoane sunt înscrise în Programul “RESPECT”.


Potrivit HCL, primesc tichetele valorice: persoanele care au calitatea de pensionar sau sunt indemnizate în baza legilor speciale și ale căror venituri lunare cumulate în sumă netă sunt mai mici sau cel mult egale cu suma de 1.840 lei; persoanele fără niciun venit care împlinesc în anul de referință cel puțin vârsta de 60 de ani; persoanele cu handicap grav sau accentuat; persoanele care beneficiază de venit minim garantat stabilit în baza Legii nr. 416/2001; persoanele care au calitatea de reprezentant legal al familiei care beneficiază de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010, inclusiv soțul sau soția reprezentantului legal și alte persoane vulnerabile  sau aflate în situații de dificultate, care nu se încadrează la lit. a) – e) și care au împlinit cel puțin vârsta de 18 ani în anul de referință.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

7000 de constănțeni, beneficiari ai programului RESPECT nu primesc tichetele pentru că înregistrează datorii la taxe și impozite pe anul 2021
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii