Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:30 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pentru ce proiecte i-a cerut sprijinul ministrului Culturii preşedintele CJC, Horia Ţuţuianu

ro

21 Mar, 2019 00:00 2097 Marime text
Ministrul Culturii, Valer-Daniel Breaz, a fost ieri prezent la Constanţa şi a discutat cu directorii de instituţii culturale din judeţ. Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Marius Horia Ţuţuianu, i-a cerut acestuia să sprijine instituţiile de cultură şi viaţa culturală constănţeană.
 
Marius Horia Ţuţuianu sune că a depus şi a primit finanţare pentru cinci proiecte pe fonduri europene care vizează domeniul cultural la nivelul judeţului. În plus, preşedintele CJ a reiterat faptul că Teatrul pentru Copii şi Tineret „Căluţul de mare” funcţionează într-un spaţiu închiriat şi i-a solicitat oficialului cabinetului Dăncilă sprijin pentru construirea unei săli pentru această instituţie. 
 
Ţuţuianu a adăugat că a depus un proiect pentru extinderea Muzeului de Artă, reabilitarea şi modernizarea Teatrului de Vară din Mamaia şi extinderea Delfinariului. De asemenea, preşedintele CJ Constanţa a făcut referire şi la proiectul de reabilitare şi punere în valoare a ansamblului rupestru de la Basarabi, pentru care aşteaptă şi susţinerea Ministerului Culturii.
 
Daniel Breaz a declarat că doreşte sa sprijine actul cultural şi că este deschis dialogului, fiind dispus sa găsească solurile pentru rezolvarea tuturor problemelor. Breaz a declarat că va face tot ce e posibil pentru urgentarea avizelor, adăugând că Ministerul Culturii are anul acesta o creştere bugetară benefică pentru punerea pe picioare a proiectelor, dar este nevoie de documentaţie completă,  ceea ce reprezintă o problemă. 
 
Citeşte şi:
 
LIVE TEXT Ministrul Culturii, Valer-Daniel Breaz prezent la Constanţa. Se caută soluţii pentru instituţiile de cultură şi viaţa culturală constănţeană
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii