Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:41 08 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parcurile din municipiul Constanța nu au fost închise pe perioada stării de urgență. Țara Piticilor din Tăbăcărie, deschisă imediat ce lucrările vor fi gata

ro

15 May, 2020 00:00 3085 Marime text

Parcurile din municipiul Constanța nu au fost închise pe perioada stării de urgență, în schimb, polițiștii locali au patrulat pentru asigurarea respectării reglementărilor din Ordonanțele Militare, a precizat pentru ZIUA de Constanța, primarul Decebal Făgădău. “Eu nu am impus la nivel local, restricții suplimentare față de măsurile impuse la nivel național, ne-am asigurat doar că se păstrează distanța regulamentară. Parcurile au fost tot timpul deschise în Constanța”, afirmă edilul. La fel de locurile de joacă.

Astfel și din 15 mai a.c., zonele de recreere sunt deschise publicului, cu respectarea restricţiilor instituite la nivel național, la fel și locuri de joacă.

La nivelul municipiului Constanța, doar Țara Piticilor din Parcul Tăbăcărie a fost închis, perioadă în care Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța aproape a finalizat lucrările de renovare la cel mai îndrăgit spațiu dedicat copiilor din municipiu. Lucrătorii Regiei au vopsit echipamentele de joacă și au înlocuit elementele deteriorate, pentru a putea fi utilizate în siguranță de către cei mici. Totodată, au fost plantate mii de flori, care vor putea fi admirate în următoarea perioadă. Primarul spune că Țara Piticilor va fi deschisă imediat ce lucrările vor fi gata.
Totodată și în cimitirele din municipiu, constănțenii vor putea merge, respectând regulile de distanțare socială și nu în grupuri mai mari de trei persoane, așa cum prevede legea privind starea de alertă la nivel național. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Mincinosule 14 May, 2020 22:33 Anunţ important - GCS: precizări la întrebările cetăţenilor privind restricţiile la deplasări Copiii pot fi scoşi la plimbare de către adulţi în condiţiile art.1 lit. d) din Ordonanţa militară nr. 3, care prevede că se pot efectua deplasări scurte, în apropierea locuinţei, legate de activitatea fizică individuală, nefiind permisă deplasarea în parcuri sau locuri de joacă şi nici în grupuri mai mari de trei persoane, precizează Grupul de Comunicare Strategică citat de Agerpres. https://www.economica.net/anunt-important-gcs-precizari-la-intrebarile-cetatenilor-privind-restrictiile-la-deplasari_182718.html Informaţiile publicate de ECONOMICA.net pot fi preluate de alte publicaţii doar în limita a 500 de caractere, cu două link-uri active către sursă, din care unul în lead. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.