Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:27 22 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Opiniile, filtrate în cadrul unor comisii de specialitate S-a prelungit termenul pentru propunerile referitoare la PUZ-ul preliminar „Zona peninsulară a municipiului Constanţa“

ro

19 Jan, 2019 00:00 469 Marime text
Primăria municipiului Constanţa a prelungit termenul până la care se pot trimite propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare referitoare la PUZ-ul preliminar „Zona Peninsulară a municipiului Constanţa”, până la data de 18.02.2019.
 
Încă din primăvara anului trecut, Primăria municipiului Constanţa şi-a anunţat intenţia de actualizare a Planului Urbanistic Zonal privind reabilitarea şi revitalizarea zonei peninsulare - modificare HCL nr. 416/2003. Ca urmare a elaborării propunerilor preliminare ale documentaţiei de urbanism menţionate, Primăria municipiului Constanţa a prezentat proiectul PUZ-ului în data de 18.12.2018. La şedinţa publică au participat cetăţeni, asociaţii legal constituite, persoane fizice şi juridice, organizaţii ale societăţii civile, societăţi comerciale, reprezentanţi ai instituţiilor publice interesate. A fost prima prezentare de acest gen, însă, pe măsură ce proiectul PUZ-ului pentru zona peninsulară va avansa, se vor organiza alte întâlniri de lucru.

Arhitectul-şef al municipiului Constanţa, Radu Vânturache, a fost cel care a prezentat PUZ-ul zonei peninsulare. El a precizat că se va ţine cont de opiniile constănţenilor, într-o oarecare măsură, deoarece componenta legislativă dictează. Opiniile constănţenilor vor fi filtrate în cadrul unor comisii de specialitate, mai sunt şi avizatori, mai este şi avizul de la Ministerul Culturii, care este decisiv în etapa de eliberare şi avizare a documentaţiei de urbanism“, a spus, la dezbaterea din decembrie, arhitectul-şef al municipiului Constanţa, Radu Vânturache.
 
Citeşte şi:
 
Constănţeanul supărat PUZ-ul Peninsulei Constanţa. „Suntem de râs! Se mai poate repara ceva în oraşul acesta deja distrus? Mă tem că nu prea!“ (galerie foto)

Fost preşedinte al Comisiei Naţionale de Arheologie „Cineva să-şi asume un proiect pentru Constanţa, în care dezvoltarea centrului istoric să nu mai fie abordată în detrimentul monumentelor istorice!“ (galerie foto+documente)
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii