Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:43 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE . Cristiana Popescu (USR) – „Cea mai mare problemă a PUZ- urilor aprobate anterior este o lipsă de consultare”

ro

03 Nov, 2021 00:00 2571 Marime text
  • Cristiana Popescu, consilier local municipal și secretarul Comisiei de organizare și dezvoltare urbanistică, realizarea lucrărilor publice, protecția mediului înconjurător, conservarea monumentelor istorice și de arhitectură a fost invitat la ZIUA LIVE
  • Consilierul local municipal Cristiana Popescu a vorbit despre vorbește despre planul urbanistic din stațiunea Mamaia și cartierul Palazu Mare
  • Urbanistul a subliniat și importanța corelării strategiei urbanistice cu turismul, dar și cu mobilitatea în municipiul Constanța
  • Va fi elaborat un ghid de estetică urbană
  • Aprobarea noului Regulament de acces auto în Peninsulă a fost adoptat de CLM, deși nu s-au clarificat o serie de aspecte importante, ce erau necesare înainte de a se vota conținutul acestui regulament
     
 

Cristiana Popescu, consilier local municipal și secretarul Comisiei de organizare și dezvoltare urbanistică, realizarea lucrărilor publice, protecția mediului înconjurător, conservarea monumentelor istorice și de arhitectură a fost invitat la ZIUA LIVE.
 
De profesie urbanist, consilierul studiază cu atenție fiecare proiect urbanistic care ajunge în Comisie. 

Consilierul local municipal Cristiana Popescu a vorbit despre vorbește despre planul urbanistic din stațiunea Mamaia și cartierul Palazu Mare.
 
„Sunt probleme cu autorizațiile de construcție. Ca să ai negru pe alb, o evidență, trebuie să faci un studiu. Cea mai mare problemă a PUZ- urilor aprobate anterior este o lipsă de consultare.

Mie îmi place să discut cu oamenii. În momentul în care cunoști problemele, automat îți vin și soluțiile.
În acest moment, există o presiune foarte mare în cartierul Faleză Nord. Pe orice petec de teren se mai poate construi.

În ceea ce privește situația din Mamaia, este foarte clar că trebuie luate măsuri cu privire la proiectele urbanistice din stațiune. Părerea mea este s-a dorit să se ajungă acolo. Până acum s-a construit…cam tot ce au vrut investitorii”, a spus, Cristiana Popescu.

Consilierul a vorbit și despre multitudinea construcțiilor colective.

„În una din ultimele comisii tehnice au venit mai mulți proiectanți. Se ajunsese la 600 de apartamente într-o singură ședință”, a exemplificat Popescu.

Urbanistul a subliniat și importanța corelării strategiei urbanistice cu turismul, dar și cu mobilitatea în municipiul Constanța.

„Cea mai mare problemă a municipiului Constanța este sezonalitatea turismului. Există rețete de succes pentru  prelungirea sezonului.

Nu ai cum să discuți despre problemele de mobilitate fără să discuți despre planurile de urbanism, ceea ce în primărie nu se înțelege”, a adaugat Cristiana Popescu.




Publicitatea stradală și estetica urbană 
 
La capitolul estetică urbană, o subiect important este cel referitor la panourilor publicitare.

„Sunt niște autorizații deja emise care au un termen pe care ar trebui să il respecte și să le dea jos. Legea națională este un haos.
 
Va fi elaborat un ghid de estetică urbană. Avem nevoie de specialiști. Inventarierea trebuie făcută cu foarte mare grijă și nu superficial. Avem nevoie de propuneri pentru a veni în rezolvarea problemelor. Avem nevoie de oameni care să facă lucrurile acestea cu pasiune”, a mai spus consilierul local municipal USR PLUS.
 
Regulament de acces auto în Peninsulă nu a fost sufficient discutat

Aprobarea noului Regulament de acces auto în Peninsulă a fost adoptat de CLM, deși nu s-au clarificat o serie de aspecte importante, ce erau necesare înainte de a se vota conținutul acestui regulament.
 
„Regulamentul ce restricționează accesul auto în cea mai importantă zonă turistică din oraș, fără o planificare strategică în spate nu reprezintă o soluție viabilă”, a spus Popescu.
Înainte de votul din CLM, Cristiana Popescu i-a invitat pe primarul Vergil Chițac, pe administratorul public și pe partenerii de coaliție să discute despre posibilitatea introducerii transportului public electric în zona peninsulară.

Între timp, regulamentul a fost deja atacat în instanță de agenții economici din zonă dar și ce locuitori ai Peninsulei.
 
 
Citește și:
 

ZIUA LIVE. „La naiba cu ochelarii de soare și umbrelele. Oamenii vin la mare să stea la umbra betoanelor!"
 

Interviul video poate fi urmărit aici: 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii