Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:54 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O tranzacţie extrajudiciară între municipalitate şi SC Comprest Util SRL, supusă aprobării de CLM

ro

29 Aug, 2016 00:00 3052 Marime text
 

Consilierii locali municipali urmează să aprobe miercuri, în şedinţa CLM, şi tranzacţia extrajudiciară dintre primarul municipiului Constanţa, Consiliul Local şi SC Comprest Util SRL. Mai exact, părţile menţionate mai sus vor soluţiona pe cale amiabilă o situaţie litigioasă rezultată din suprapunerea parţială a unui teren în suprafaţă de 542 mp, situat pe strada Interioară nr. 4, dobândit în baza unui contract de vânzare-cumpărare, în 2002, de SC Comprest Util SRL, în valoare de 32.520 de euro. Terenul a fost între timp dezmembrat, iar terenul suprapus, în suprafaţă de 200,32 mp, a fost dobândit tot prin contract de vânzare-cumpărare, de Nurchian Curtaşan.
 
Pentru soluţionarea litigiului, SC Comprest Util SRL renunţă la dreptul de proprietate asupra terenului în suprafaţă de 542 mp, din care 358 mp, în valoare de 21.480 de euro, reintră în proprietatea municipiului Constanţa, iar suprafaţa de 184 mp rămâne în proprietatea lui Nurchian Curtaşan. În schimbul terenului situat pe strada Interioară nr. 4, Primăria Constanţa va atribui către SC Comprest Util SRL două terenuri: unul în suprafaţă de 98 de mp, situat în municipiu, pe aleea Argeşului colţ cu bulevardul Alexandru Lăpuşneanu nr, 181A, care are destinaţia de parcare, şi un altul în suprafaţă de 124 mp, situat pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, zona bl. LP2-S5, cu destinaţia de spaţiu verde. SC Comprest Util SRL va putea schimba destinaţia terenurilor doar în condiţiile respectării prevederilor legale referitoare la autorizare şi avizare, sub rezerva plăţii către municipalitate a eventualei diferenţe de preţ rezultate din raportul de reevaluare ce se va întocmi cu prilejul schimbării destinaţiei terenurilor. Pentru stingerea litigiului, SC Comprest Util SRL va achita către municipalitate şi suma de 3.000 de euro, reprezentând diferenţa de valoare dintre terenul din proprietatea sa - 32.520 de euro şi terenurile primite - 15.680 de euro, respectiv 19.840 de euro.
 
Totodată, ca urmare a încheierii acestei tranzacţii extrajudiciare, SC Comprest Util SRL nu va mai pretinde niciun fel de daune sau despăgubiri de la municipalitate, se arată în proiectul de hotărâre de pe ordinea de zi a CLM Constanţa.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii